Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Εντατική προετοιμασία των εκλογών της Κεντροαριστεράς στη Στερεά Ελλάδα

Γράφτηκε από τον Γιώργο Σιμόπουλο

Σε δέκα ημέρες, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, και εάν χρειαστεί την επομένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου, διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη του Νέου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς. Ήδη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου οι 9 Υποψήφιοι εμφανίστηκαν σε debate που οργάνωσε η ΕΡΤ2 και την επομένη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί πάλι στην ΕΡΤ2 το δεύτερο debate.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή υπό τον Καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο με το Δίκτυο Εμπιστοσύνης που έχει οργανωθεί σε όλη την χώρα εργάζεται πυρετωδώς για την καλή προετοιμασία των εκλογών. Στην Στερεά Ελλάδα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η οργάνωση των Εκλογικών Κέντρων, η πιστοποίηση των εθελοντών που θα στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές ενώ έχουν ήδη οριστεί οι χειριστές της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Η εγγραφή των εθελοντών συνεχίζεται και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει γενική δοκιμή σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα με συμμετοχή των χειριστών των Υπευθύνων των Εκλογικών Κέντρων και των εθελοντών που θα έχουν πιστοποιηθεί έως την προηγουμένη ημέρα. 
Εντός της επομένης εβδομάδας οι Υπεύθυνοι κάθε Νομού με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που συγκροτούν την Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης θα συνεδριάσουν για να ορίσουν μεταξύ των πιστοποιημένων εθελοντών τους Προέδρους και τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών καθώς και να αναθέσουν όλους τους άλλους υποστηρικτικούς ρόλους. Στις εκλογές καλούνται να ψηφίσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών εφόσον το επιθυμούν έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Ο κάθε εκλογέας ψηφίζει στο εκλογικό κέντρο που επιθυμεί ενώ η ταυτοποίηση γίνεται άμεσα με την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών καταλόγων.
Ο εκλογέας προτού πάει στην κάλπη υποβάλλει γραπτή αίτηση που την συμπληρώνει εκεί με τη βοήθεια των εθελοντών, δηλώνει εάν θέλει να γίνει μέλος του νέου πολιτικού φορέα ή εάν μόνο θέλει να ψηφίσει και καταβάλλει συνδρομή 3 ευρώ. Κατόπιν με την απόδειξη πηγαίνει στην κάλπη ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής και ψηφίζει.
Προς διευκόλυνση των εκλογέων έχει ανοίξει στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr  φόρμα προεγγραφής στην οποία εγγράφεται υποβάλλοντας την αίτηση και πληρώνοντας διαδικτυακά την συνδρομή των 3 ευρώ, οπότε με τον αριθμό εγγραφής προσέρχεται κατευθείαν στην κάλπη ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής και ψηφίζει χωρίς να περιμένει στην γραμματεία υποδοχής για να κάνει την αίτηση. Καλούνται οι εκλογείς να αξιοποιήσουν την φόρμα προεγγραφής για να διευκολύνονται κατά την προσέλευση στη ψηφοφορία.

Ο Εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Επιτροπής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Κατσούλης δηλώνει σχετικά με την πορεία των προετοιμασιών τα ακόλουθα:
«Σε όλους τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας οι Νομαρχιακές Ομάδες Εμπιστοσύνης εργάζονται εντατικά για να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους. Οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας. Εν τούτοις είμαστε βέβαιοι ότι θα στελεχωθούν επαρκώς όλα τα εκλογικά κέντρα τα οποία είναι περίπου 50 σε όλη την Περιφέρεια. Καλώ όσους πολίτες θέλουν να στελεχώσουν ως εθελοντές τις Εφορευτικές Επιτροπές και ιδίως πολίτες με εμπειρία σε εκλογές όπως νομικούς, επιστήμονες, ενεργούς πολίτες, να το δηλώσουν άμεσα στην φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr. Η συμβολή τους θα είναι καθοριστική. Επίσης καλώ τους πολίτες που έχουν αποφασίσει να προσέλθουν στις κάλπες να προτιμήσουν την προεγγραφή στην φόρμα που υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα. Τέλος καλώ τους πάντες, τους προοδευτικούς πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να συμμετάσχουν στις εκλογές, να παρακολουθήσουν έστω και τις τελευταίες ημέρες τις τηλεοπτικές συζητήσεις, το διάλογο των υποψηφίων και κυρίως να έρθουν να ψηφίσουν την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017 στην κάλπη που θα βρουν κοντά τους. Η συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα, αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία για να κτίσουμε μία νέα προοδευτική παράταξη. Είναι υπόθεση όλων μας, είναι υπόθεση των πολιτών. Να γίνουμε όλοι μαζί συνιδρυτές του Νέου Πολιτικού Φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.»

Δείτε τι έγινε στο πρώτο debate:

Δεν υπάρχουν σχόλια: