Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Στην Ουάσιγκτον ο κ. Γιάννης Περλεπές προσκεκλημένος του Ατλαντικού Συμβουλίου και της Γερμανικής Πρεσβείας

Ο κ.  Γιάννης Περλεπές με τον κ. Fred Kempe, Πρόεδρο του Ατλαντικού Συμβουλίου
της Αμερικής, μπροστά από το «κομμάτι» του τείχους του Βερολίνου.
Με αφορμή τον εορτασμό των 25 ετών από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, συνδιοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην πρεσβεία της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον από το Ατλαντικό Συμβούλιο της Αμερικής και τη Γερμανική πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απεκαλύφθη ‘κομμάτι’ από το τείχος, το οποίο είχε αποσταλεί ειδικά για το σκοπό της εκδήλωσης και το οποίο συμβόλιζε την 25χρονη επέτειο από την πτώση του τείχους. 

Στο κομμάτι του τείχους είχαν υπογράψει οι πρωταγωνιστές των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης που συνετέλεσαν στο τέλος του «ψυχρού πολέμου». Υπογραφές, όπως του πρώην Γερμανού Καγκελάριου Helmut Kohl, του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών George H. W. Bush, του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Mikhail Gorbachev, του πρώην Εθνικού Συμβούλου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Brent Scowcroft και των υπολοίπων πρωταγωνιστών, κοσμούσαν το ‘κομμάτι’ του τείχους, το οποίο θα παραμείνει μόνιμα στην Ουάσιγκτον υπενθυμίζοντας την ιστορία και τη σημασία των διατλαντικών σχέσεων τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον.
Στην εκδήλωση, στην οποία έλαβαν μέρος ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες της Κυβέρνησης και πρωταγωνιστές στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, προσκλήθηκε και παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Περλεπές.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Περλεπές αντάλλαξε απόψεις με τον Brent Scowcroft , τον μοναδικό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας που υπηρέτησε δύο διαφορετικούς Προέδρους, τον General Ford και τον George H.W. Bush, για θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: