Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ως δήμοι έχουμε τη πρόθεση για ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα – Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση υπεύθυνα και με σαφήνεια πώς ρυθμίζει τη νομιμότητα ανανέωσης των συμβάσεων και πληρωμής των εργαζομένων

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού αναμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι δήμοι της χώρας έχουμε τη πρόθεση να προβούμε στην ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων, ωστόσο περιμένουμε έστω και λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή του 2016 να μας απαντήσει η Κυβέρνηση υπεύθυνα και με σαφήνεια πώς θα ρυθμίσει τη νομιμότητα της ανανέωσης των συμβάσεων και της πληρωμής των εργαζομένων. 

Παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη τον περασμένο Οκτώβριο, τη τροπολογία που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες η διάδοχός του κ. Όλγα Γεροβασίλη και την εγκύκλιο (41488) του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, εξακολουθεί να μην είναι σαφές και ξεκάθαρο πώς μπορεί να γίνει η ανανέωση των συμβάσεων και η απρόσκοπτη εξόφληση των εργαζομένων.

Τις τελευταίες ημέρες η ΚΕΔΕ δέχεται σωρεία ερωτημάτων από συναδέλφους που, έχουν μεν τη διάθεση και τη πρόθεση να ανανεώσουν τις συμβάσεις, ωστόσο δεν καλύπτονται από τα αρμόδια υπουργεία τα οποία δεν έχουν δώσει ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες για τον τρόπο που μπορούν να ανανεωθούν.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή του 2016, ζητούμε επιτακτικά τα αρμόδια Υπουργεία, να μας πουν ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην άρνηση των Επιτρόπων, οι οποίοι βασιζόμενοι σε μια συγκεκριμένη νομολογία, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ποιος θα αποφανθεί τελικά ως προς το ζήτημα τις συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα;

Αναμένουμε άμεσα μια δημόσια υπεύθυνη δήλωση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Με αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να μας πουν, πώς θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και με ποιο τρόπο δεν θα παραμείνουν οι εργαζόμενοι όμηροι των κυβερνητικών χειρισμών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: