Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Παγώνει» ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση του χρέους και η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν τον μοναδικό δρόμο εξόδου από την πολυετή επιτροπεία, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα, την αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών που θα ανακεφαλαιοποηθούν, ενώ ιδιαίτερα σχολιάσθηκε η αναφορά του στα εσωτερικά της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού τα μέσα Νοέμβρη ώστε να βρεθούν ισοδύναμα, και αν έχετε προτάσεις να τις ακούσουμε», είπε ο κ. Τσίπρας. Οι βουλευτές της Ν.Δ. αντέδρασαν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας εκτός κειμένου επεσήμανε πως «αποτελεί υποκρισία εσείς που κάνατε καμπάνια για το "ναι" στο δημοψήφισμα και προπαγανδίζατε το "ναι σε όλα", να κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε κριτική σε μας που αγωνιστήκαμε και κερδίσαμε». Η αναφορά του Πρωθυπουργού στα ισοδύναμα προκάλεσε νέα σχόλια από την πτέρυγα της Ν.Δ. και από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο κ. Τσίπρας του είπε: «Ελπίζω κ.Μεϊμαράκη να έχω τη χαρά να συζητώ μαζί σας για καιρό και να μου καταθέτετε ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον».
Ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ρήξεις «ισχυρή αντιπολίτευση θα είναι το ολιγαρχικό καθεστώς που θα κάνει τα πάντα να μην αλλάξει τίποτα. Μ’ αυτές τις δυνάμεις είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και θα συγκρουστούμε σκληρά». Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/story/1012542/al-tsipras-anastoli-tou-fpa-23-stin-idiotiki-ekpaideusi

Δεν υπάρχουν σχόλια: