Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ενισχύει την εξωστρέφεια της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 
            Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών,  Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτρη Βουρδάνου & Τουρισμού-Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Σανίδα Ηλία την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στην Χαλκίδα, στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας  με εκπροσώπους της εταιρείας Χρυσός Οδηγός στα πλαίσια της συμφωνίας-συνεργασίας της με την γνωστή Κινέζικη Εταιρεία BAIDU που είναι η Νο1 μηχανή αναζήτησης (search engine) στην Κίνα.
            Η δεύτερη αυτή συνάντηση ήταν συνέχεια των προηγηθέντων  συζητήσεων, με απώτερο σκοπό στην επίτευξη συνεργασίας  ώστε  να  δοθεί η δυνατότητα αλλά και η ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας να απευθυνθούν στην μεγάλη αγορά της Κίνας, με την προβολή τους στην εν λόγω μηχανή αναζήτησης και να προωθηθούν αποτελεσματικά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους.
            Οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας, μέσα από μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, ο καθένας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, πάντα μέσα από τις προτεραιότητες και τους στόχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δίνουν μεγάλη σημασία και βαρύτητα στην επίτευξη συμφωνίας, διότι πιστεύουν ότι  μέσα από μια τέτοια συνεργασία, θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας με τουριστικό, μεταποιητικό εξαγωγικό προσανατολισμό, αλλά και σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα της Στερεάς Ελλάδας να προβάλουν  -  παρουσιάσουν το προϊόν τους μέσω του διαδικτύου στη νέα μεγάλη αγορά της Κίνας και στη συνέχεια σε νέες αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

             Κλείνοντας οι Αντιπεριφερειάρχες, κάλεσαν τους εκπροσώπους του Χρυσού Οδηγού να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε πλήρη φάκελο, προκειμένου να ενημερωθεί  ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης για τη λήψη της τελικής απόφασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: