Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Με λαμπρότητα η δοξολογία και η μαθητική παρέλαση στον Ορχομενό

 Με σύμμαχο τον καιρό, η επέτειος του έπους του ` 40 γιορτάστηκε πανηγυρικά και στον Ορχομενό. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού από τους ιερείς π. Φιλάρετο, Μιχαήλ και Χαράλαμπο, παρουσία του Δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου, του Προέδρου του ΔΣ κ. Λάμπρου Ρόδη, των Αντιδημάρχων κκ. Γιάννη Νταβαλούμη, Άγγελου Μαράντου και Βαρβάρας Σκαγιάκου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ.  Αλέκο Ζυγογιάννη, Λουκά Μέττα , Κική Καραβαγγέλη, Κώστα Ξηρογιάννη, Βούλα Καράλη και Νώντα Τσιγαρίδα. 
Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ορχομενού κ. Βασίλης Τάγκαλης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ορχομενού κ. Δικαίος Σιμάκος, Δντες των Σχολείων μας, εκπαιδευτικοί, τέως αιρετοί και ασφαλώς δημότες που τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη των πεσόντων ηρώων μας.






Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Φρόσω Σπυροπούλλου. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας – που  έγραψε με περισσή επιμέλεια και εξαιρετικά στοχευμένα μηνύματα - εκφώνησε η νηπιαγωγός κα Εφροσύνη Σπυροπούλου, κάνοντάς μας να συλλογιστούμε βαθιά το νόημα αυτής της ημέρας και πολύ περισσότερο την αξία του για όλους εμάς τους νεότερους Έλληνες. 


Ο νέος Διοικητής του Α.Τ. Ορχομενού κ. Δικαίος Σιμάκος με την κα Ελένη Σεφέκου
 Ακολούθως, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση το μνημείο ηρώων της κεντρικής πλατείας και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων.




 Λίγο μετά τις έντεκα, η μπάντα του Δήμου παιάνιζε εμβατήρια και πήρε τη θέση της απέναντι από τους επισήμους για να ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση, που φέτος κατά γενική ομολογία ήταν καθ` όλα άψογη!
 
















































Καλή πρόοδο τη νεολαία μας! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940. 

"Χωρίς την Αρετή και το Θάρρος των Ελλήνων, δεν ξέρουμε ποια
 θα ήταν η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου". Winston Churchill

Δεν υπάρχουν σχόλια: