Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Ανοχή μηδέν σε θέματα διαφθοράς τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας – Στον Εισαγγελέα για το «φακελάκι» ο 53χρονος υπάλληλος και η σύντροφος του

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βοιωτία η σύλληψη υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  που εργάζεται στη Διεύθυνση Γεωργίας, για δωροδοκία. Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε η Περιφέρεια Στερεάς, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ, τόνισε ότι σε περιπτώσεις διαφθοράς η ανοχή θα είναι μηδενική. 

Συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες το πρωί, ο 53χρονος υπάλληλος  και η 53χρονη συντρόφος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία, 36χρονου, σύμφωνα με την οποία η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και σε μετέπειτα στάδιο, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις τρεις χιλιάδες εκατό 3.100 ευρώ και ακολούθως σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 36χρονος παρέδωσε στην 53χρονη, αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούσαν στην υπόθεσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως λάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, χθες το πρωί, ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 53χρονη.

Όπως προέκυψε από την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, η 53χρονη, η οποία δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, είναι συμβία του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, βρέθηκαν στο γραφείο του 53χρονου, αντίγραφα των εγγράφων, που είχε παραδώσει ο 36χρονος στην 53χρονη, ενώ στην κατοικία των συλληφθέντων βρέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία.


Σύλληψη υπαλλήλου της περιφερειακής ενότητας... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: