Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Σε αγροτικά θέματα επικεντρώνει τις ερωτήσεις του ο κ. Ευ. Μπασιάκος

Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω Ερωτήσεις για τις αγροτικές ζημιές που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και την επακόλουθη μείωση της παραγωγής βάμβακος, καθώς και για τις πληροφορίες κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

29.10.2015

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Πλημμύρες και αγροτικές ζημιές στη Βοιωτία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλη μείωση βαμβακοπαραγωγής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, καθώς και τα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές Βαγίων, Πυρίου Θηβών, Ταχίου Θηβών, Λουτουφίου, Μουρικίου, Ελαιώνα, Νιχωρακίου, και σε πολλές περιοχές της Κωπαϊδας, που σημειώθηκαν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσαν και πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και ζημιές σε πολλές καλλιέργειες της περιοχής (π.χ. βαμβακιού), όταν μάλιστα είχαν συμβεί ανάλογα έντονα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές πρόσφατα. Ειδικά για την βαμβακοκαλλιέργεια αναμένεται φέτος μείωση της παραγωγής στη Βοιωτία κατά 30% έως 50%.       

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.Ποιες οι άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στις πολύπαθες περιοχές, καθώς και γενικότερα της Βοιωτίας, όπως φαίνεται σε προγενέστερες ερωτήσεις μου;
2. Πώς θα αποζημιωθεί η μειωμένη παραγωγή βάμβακος;
3. Γιατί καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


ΘΕΜΑ: Κίνδυνος κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων 1) Βαγίων, 2) Ορχομενού, 3) Αράχωβας ή Διστόμου, και 4) Αλιάρτου (Αστυνομικός Σταθμός), καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Θήβας.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ανησυχήσει τις τοπικές κοινωνίες, γιατί είναι προφανές ότι η αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές θα μειωθεί και λόγω απόστασης. Πολύ περισσότερο αφού η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί (π.χ. λόγω παράνομων αλλοδαπών).


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Ποιες οι κυβερνητικές προθέσεις για τη λειτουργία των αναγκαίων Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία;                                                                                         Ο ερωτών ΒουλευτήςΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: