Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Πανηγυρίζει ο Ευαγγελιστής Λουκάς και ο Ορχομενός γιορτάζει!




Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με τον εφημέριο π. Μιχαήλ,  το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το Σύνδεσμο Αγάπης να έχουν φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια, ο Ορχομενός πανηγύρισε και φέτος τον Ευαγγελιστή Λουκά, έφορο και ιδρυτή της Βοιωτικής εκκλησίας, στον ομώνυμο ναό που δεσπόζει την συνοικία της Πετρομαγούλας.












Το όνομα του Αγίου φέρει ως γνωστόν και ο πρώτος πολίτης του Δήμου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον πανηγυρικό εσπερινό, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ, Αντιδημάρχους και τοπικούς συμβούλους.
Πλήθος κόσμους , μετά την αρτοκλασία και το θείο κήρυγμα, ακολούθησε και στην περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου αλλά και των μελών του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, οι οποίοι απέδωσαν τιμές στον Άγιο,  ενώ αξιοσημείωτη ήταν η φροντίδα του δημόσιου χώρου και φωτισμού, που μέρες τώρα επιμελείται η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινότητα Ορχομενού στις γειτονιές και κεντρικά σημεία της πόλης.





Το ORCHOMENOS PRESS εύχεται χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, υγεία για όλους και καλά ψώνια στην εμποροπανήγυρη που όσον γνωστόν συμπίπτει παραδοσιακά με την εορτή του Ευαγγελιστή Λουκά στην πόλη του Ορχομενού. Και του χρόνου! 

Φωτογραφίες : ORCHOMENOS PRESS - Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού 

Δεν υπάρχουν σχόλια: