Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

H ιστορική νίκη είναι και η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Του Θανάση Σκούμα

Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί νίκη των ανθρώπων του μόχθου, που λεηλατήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων. Είναι η απάντηση των απλών ανθρώπων στη λαίλαπα της αδικίας και της φτωχοποίησης. 
Είναι μια μεγάλη και ιστορική νίκη της αριστεράς. Των ανθρώπων που για πολύ μεγάλο διάστημα βρέθηκαν στο πολιτικό περιθώριο, και υπέστησαν απίστευτες αδικίες, επειδή υπερασπίστηκαν ανιδιοτελώς τις ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Αποτελεί νίκη της Ελλάδας, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας.
Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και η απόδοση δικαιοσύνης.
Ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε και στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εκστρατεία κινδυνολογίας, ψεύδους και φόβου από τα ΜΜΕ και την απελθούσα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι μας έχουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε συλλογικά σε αυτή την εντολή. Να δώσουμε τον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, να λειτουργήσει η δημοκρατία και να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα που έφεραν τη χώρα και το λαό σε αδιέξοδο.
Θέλω ιδιαίτερα, να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας, στη Βοιωτία που έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και μια ευρεία εκπροσώπηση και σε μένα την μεγάλη τιμή και την ευθύνη, να αγωνιστώ και από τη Βουλή για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την υπεράσπιση των ανθρώπων της εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και την υπεράσπιση του περιβάλλοντος.
Έχουμε την επίγνωση ότι η πορεία προς την αλλαγή, είναι πολύ δύσκολη και ανηφορική. 
Χρέος μας είναι να μην διαψεύσουμε την ελπίδα του Ελληνικού Λαού.   

* Ο κ. Θανάσης Σκούμας είναι νεοεκλεγείς Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: