Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τόλμησε και στη Θήβα ανοικτή πολιτική συγκέντρωση ο Υπ. Βουλευτής ΝΔ κ. Γιάννης Καράμπελας

Σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στη Θήβα μίλησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο.




Ήταν μια ομιλία εφ’ όλης της ύλης. Ο κ. Καράμπελας αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να κρατήσει την χώρα όρθια σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο, ενώ στάθηκε και στις δυσκολίες που ενείχε η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα έδωσε μεγάλο βάρος στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, ειδικά στο κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και στην αποκατάσταση των αδικιών η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Επιπλέον προχώρησε σε απολογισμό των δικών του πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας και έκλεισε την ομιλία του ασκώντας σφοδρή κριτική στον επικίνδυνο πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας και ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές του κου Καράμπελα σε ζητήματα που αφορούν την πόλη της Θήβας.

Όπως σημείωσε: “Το νοσοκομείο Θηβών είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολύ όλους μας. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, ώστε να μην υποβαθμιστούν οι παροχές υγείας στο νομό μας, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Και θεωρώ ότι έως ένα σημείο τα έχουμε καταφέρει. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές ελλείψεις. Έχουμε επιχειρήματα για την ενίσχυση του νοσοκομείου της Θήβας. Δεν μπορεί να μας διαφεύγει η βιομηχανική περιοχή με τους χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά κι ότι ακριβώς δίπλα από την πόλη της Θήβας διέρχεται αυτοκινητόδρομος.

Δεύτερον το μουσείο Θηβών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επανέκθεσης αρχαιοτήτων του μουσείου, προϋπολογισμού 4,2 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που θ’ αποτελέσει βασικό πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης για την πόλη της Θήβας. Κάθε χρόνο διέρχονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από εδώ εκατοντάδες τουριστικά λεωφορεία με τελικό προορισμό τους Δελφούς. Δυστυχώς τα περισσότερα απ’ αυτά δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους την Θήβα, μια τόσο σπουδαία πόλη της αρχαιότητας. Είναι λοιπόν ευκαιρία το μουσείο από μόνο του ν’ αποτελέσει έναν δεύτερο πόλο έλξης μαζί με τους Δελφούς. Για το θέμα της ανάδειξης της Θήβας ως προορισμό κλασσικού τουρισμού είχα επικοινωνήσει με την κα Κεφαλογιάννη και μάλιστα είχαμε δρομολογήσει επίσκεψη στην πόλη σας, αλλά μας πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις.


Και τρίτον η προσπάθεια δημιουργίας λαογραφικού μουσείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων Θηβών, η οποία για να καταστεί υλοποιήσιμη απαιτείται η εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων. Το Λύκειο Ελληνίδων έχει στην κατοχή του έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών φορεσιών ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας. Η διάθεσή μου να σταθώ αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια είναι δεδομένη και να είστε σίγουροι ότι είτε μέσω Περιφέρειας είτε ακόμα και μέσω ιδιωτικών χορηγιών αν χρειαστεί θα συγκεντρωθούν τα χρήματα’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: