Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του περ. συμβούλου Ιωάννη Ταγκαλέγκα για Νοσοκομείο Λιβαδειάς

tagkalegas1Με επιστολή του προς τη  δημοσιογράφο του  ΣΕΙΡΙΟΥ  Μαρία  Σφυρή ,  ο περιφερειακός σύμβουλος  Στερεάς , γιατρός Ιωάννης Ταγκαλέγκας  παρεμβαίνει και καταθέτει τις προτάσεις του για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς και τη λειτουργία της δημόσιας υγείας στη Βοιωτία..
Αγαπητή κ.Σφυρή σε απάντηση δηλώσεων-απόψεων στην χθεσινή πρωινή σας εκπομπή σχετικά με το πρόβλημα της εφημέρευσης της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν.Λιβαδειάς, θα ήθελα να σας επισημάνω κατά πρώτον με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου Στερεάς ελλάδας οτι ο περιφερειάρχης κ.Μπακογιάννης σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.Παπαθωμά και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη για θέματα δημόσιας υγείας κ.Μπακομήτρο μετά απο συνάντηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους Λιβαδειάς και Θήβας, με εκπρόσωπο ιατρό του ΠΕΔΥ , τον κ. διοικητή και τον κ. υποδιοικητή των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας προέβει σε συνάντηση και προσωπική παρέμβαση στον υπουργό υγείας κ.Βορίδη για την επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομείων της περιφέρειας με κεντρικό αυτό των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Βοιωτίας γι αυτό και τον συνόδευσαν οι Βοιωτοί κ.Μπακομήτρος και κ. Περγαντάς.
Κατά δεύτερον με την ιδιότητα του ιατρού θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η εφημέρευση της Παθολογικής κλινικής για αυτό τον μήνα αλλά η γενικότερη κατάρρευση της δημόσιας υγείας λόγω ελλείψεως πόρων μέσα στην γενικότερη κρίση την οποία υφίσταται η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.
Σ’αυτή την δύσκολη συγκυρία θα πρέπει όλοι εμείς που «αγωνιζόμαστε» για την υγεία των πολιτών απ” το οποιοδήποτε μετερίζι να αποφασίσουμε τη υγεία θέλουμε να έχουμε.Πρέπει να συντονιστεί ένας διάλογος ο οποίος θα στοχεύσει στην πραγματική λύση του προβλήματος και δεν θα εξαντληθεί σε πρόσκαιρες τοπικιστικές και πολιτικάντικες λύσεις.Ολοι οι Βοιωτοί έχουν δικαίωμα στην υγεία όμως δεν μπορούν να έχουν όλοι την πόρτα του νοσοκομείου απέναντι απο την δική τους.Αν κατανοήσουμε αυτό θα βρούμε και την λύση.Θέλω να πω λοιπόν οτι οπωσδήποτε θα πρέπει να πάμε στην λύση ενός νοσοκομείου δευτεροβάθμιου (πραγματικού)γιατί όχι και τριτοβάθμιου μέσα στο νομό που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιφερειακής μας ενότητας. Το που θα γίνει αυτό θα το κρίνουν άνθρωποι με γνώσεις στον τομέα αυτό και πάνω σε συγκεκριμένα κριτήρια, ούτε οι δήμαρχοι,ούτε οι σύμβουλοι,ούτε συνδικαλιστές. Οπωσδήποτε αν ήθελαν όλοι αυτοί θα είχε ξεπεραστεί το πρόβλημα.Σίγουρα είναι αντιλαικό,έχει πολιτικό κόστος και χάνεις κάτι «κεκτημένο», όμως πως να υποστηρίξεις όλα αυτά χωρίς πραγματική παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη.
Αγαπητή κ.Σφυρή υπάρχουν άνθρωποι που υπερέβαλαν εαυτούς τα τελευταία χρόνια για να προσφέρουν στην υγεία των πολιτών της περιοχής μας και σίγουρα δεν είναι οι προαναφερόμενοι.Είναι το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.Είναι όλοι αυτοί που έκοψαν απο τον χρόνο τους,την οικογενειά τους και χωρίς ανταλλάγματα ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.Και βέβαια αυτόυς καλούμε και σήμερα να λύσουν το πρόβλημα.
Τέλος ως προς την λύση του προβλήματος της εφημέρευσης της παθολογικής κλινικής για αυτές τις ημέρες θα ήθελα να προτείνω στον κ. Διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας και προς τον διοικητή του νοσοκομείου να αποσπάσουν κάποιο ειδικευμένο παθολόγο απο την υγειονομική περιφέρεια όπως άλλωστε συνέβη πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια απο το νοσοκομείο της Λιβαδειάς προς την περιφέρεια.Δεν είναι λύση να εφημερεύσει ένας γενικός ιατρός ο οποίος έκανε 6 μήνες παθολογία κατά την ειδικοτητά του,όσο δηλαδή και ένας μικροβιολόγος.Δεν είναι λύση δηλαδή απλά να έχουμε ένα γιατρό,μια άσπρη μπλούζα,αλλά ένα ειδικευμένο στην αντίστοιχη ειδικότητα για να δώσει πραγματική κατεύθυνση ως προς την ίαση νοσημάτων έαν αυτή είναι δυνατή. 


Με εκτίμηση
Ιωάννης Δ.Ταγκαλέγκας
Ιατρός
Περιφ. σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: