Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Αντικείμενο της συνάντησης, η συζήτηση των θέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. για  τα ανοικτά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης
Συνάντηση με στελέχη της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. , αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, το Γ.Γ. Ι. Μουράτογλου και τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Ιωακειμίδη και Δ. Μπίρμπα.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν οι κ.κ. Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης , Δ. Κολτσίδα, μέλος της Κ.Ε. και Ν. Σακούτης
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που διατύπωσε το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. προς όλα τα κόμματα, αποστέλλοντας επιστολή με την οποία αφενός παρουσίαζε τις θέσεις της πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου, ζητούσε τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου επί τη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων, σχετικά με τα ζητήματα αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. και στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σε τομείς όπως : τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων, η συμμετοχή των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ, η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των Ο.Τ.Α. μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών τους δομών και υποδομών, η  διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας κι επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στην Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της κρίσης.
Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Πουλάκης υπογράμμισε τη βούληση του κόμματος να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους. Ενώ  υπογράμμισε την ειλημμένη απόφαση να υπάρξουν σε περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ ανατροπές, κι όχι απλές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: