Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΖΩΜΑ & Δήμος Ορχομενού : Ακόμη πιο κοντά στο «όραμα» για την δημιουργία ενός Αρχαιολογικού Πάρκου στον Ορχομενό

























































Σε συνέχεια της ανάρτησής μας Ολοκληρώνεται στους Δελφούς η 4η Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και όπως σας … υποσχεθήκαμε σήμερα είμαστε στους Δελφούς και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών όπου ολοκληρώνεται η τακτική Γενική Συνέλευση του Διαζώματος. Αλλά δεν ήμασταν οι μόνοι Ορχομένιοι! Ήδη από χθες, τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησε – μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων - ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Ζυγούρης, μέλη και εκείνοι του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ. Την παρουσίαση έκανε ο ηθοποιός κ. Νίκος Ορφανός.

Ως συνέχεια, λοιπόν, των συλλογικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την αναστήλωση πρωτίστως του Αρχαίου Θεάτρου καθώς και την δημιουργία ενός ευρύτερου αρχαιολογικού πάρκου, όπως κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί, οι κκ. Ξηρογιάννης και Ζυγούρης (όπως και εμείς να μην το κρύψουμε για όλους εσάς) παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση με θέμα «Η Αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου του Βοιωτικού Ορχομενού πρόκληση για την Δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου και την πολεοδομική αναβάθμιση», η οποία συμπεριλαμβάνονταν στο σημερινό πρόγραμμα.

Την ομιλία πραγματοποίησαν ο Δημήτριος Διαμαντόπουλος, Αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θ Πολεοδόμος και Μελετητής του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού καθώς και ο Θεμιστοκλής Μπιλής, Αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π MSc και Μελετητής της αναστήλωσης του Θεάτρου Ορχομενού.

Αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης, ο κ. Δημήτριος Διαμαντόπουλος έκανε κατ` αποκλειστικότητα δηλώσεις στην κάμερα του Orchomenos Press και εξήγησε τη φιλοσοφία της μελέτης του για το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού... Θυμίζουμε πως ο κ. Διαμαντόπουλος είναι εκείνος που υλοποίησε την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας και την πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αεροπαγήτου.

Δηλώσεις έκανε και ο κ. Θεμιστοκλής Μπιλής που εξειδίκευσε την δική του τοποθέτηση όσον αφορά το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού...


Δηλώσεις σχετικά με την πορεία του φακέλου του Ορχομενού καθώς και ευχαριστίες προς όλους όσους όσουν έχουν συμβάλλει στην συλλογική προσπάθεια για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου έκανε στην κάμερα του Orchomenos Press και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ξηρογιάννης. Άς τον ακούσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: