Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση με τίτλο «Υδάτινες ιστορίες στης Έρκυνας τις όχθες» οργανώνει ο Δήμος Λεβαδεών στις 7 Οκτωβρίου 2011



Στόχος η ανάδειξη των δεσμών ανάμεσα στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας



Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στο πλαίσιο της δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Υδάτινες ιστορίες στης Έρκυνας τις όχθες» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:00. Επίσης, στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης και κατά το χρονικό διάστημα 7, 8 και 9 Οκτωβρίου ο Πύργος του Κάστρου με τη μόνιμη έκθεση που στεγάζεται στο χώρο θα είναι ανοικτός για το κοινό.
Η δράση αυτή, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχει πανελλαδική εμβέλεια και ξεκίνησε το 2008 στοχεύοντας στην ανάδειξη των δεσμών ανάμεσα στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας. Για τη διετία 2010-2011 η θεματική της εκστρατείας έχει τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες» και εστιάζει στις σχέσεις των ανθρώπων με το νερό και τις χρήσεις του, που γνωρίζουμε ή που φανταζόμαστε ότι υπήρχαν από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.
Οι ομιλητές του συνεδρίου κ.κ. Σταύρος Μαμαλούκος, Αρχιτέκτων – Αναστηλωτής Επ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών, Νίκος Κοντογιάννης, Αρχαιολόγος της 23ης Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Νίκος Παπαγγελής, Δήμαρχος Λεβαδέων θα παρουσιάσουν στους συνέδρους τη σχέση των ανθρώπων με το νερό και τις χρήσεις του από το μεσαίωνα έως σήμερα. Επίσης, θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση για τον καθοριστικό ρόλο της Έρκυνας και της Κρύας στη φυσιογνωμία και την εξέλιξη της πόλης, καθώς και οι δυνατότητες και προοπτικές για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: