Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ενώνει τη φωνή της διαμαρτυρίας του με τον επιχειρηματικό κόσμο το Επιμελητήριο Βοιωτίας για τα νέα οικονομικά μέτρα

Παναγιώτης Αγνιάδης: «Δυστυχώς, με τέτοια μέτρα δεν δημιουργείται καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και δυστυχώς, ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται, ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία».

Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και, στο σύνολό της, η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, υποβάλλονται στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα, δέχονται και μια νέα φορολογική επίθεση, που αποδεδειγμένα, οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, χωρίς να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών μας στοιχείων.
Οι πρόσφατες αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής για αύξηση του αφορολογήτου ορίου, η μείωση των συντάξεων και των μισθών, η αποσάθρωση του δημόσιου τομέα, η προαναγγελία αποκρατικοποιήσεων, που δεν εξειδικεύονται, αν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν την πλήρη οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση της χώρας.
Ειδικά, η θέσπιση ειδικού τέλους για την ακίνητη περιουσία, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, φανερώνει την αδυναμία της πολιτείας να αντιληφθεί την οικτρή εισοδηματική κατάσταση, που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και δη στον επιχειρηματικό κόσμο. Η πραγματική οικονομία πλήττεται βάναυσα από το μέτρο αυτό, καθώς πλέον η φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας έχει αποκτήσει διαστάσεις δήμευσης.
Δυστυχώς, με τέτοια μέτρα δεν δημιουργείται καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και δυστυχώς, ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται, ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία.
Επανειλημμένα, το Επιμελητήριο Βοιωτίας έχει τονίσει ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών. Απαιτείται η υιοθέτηση και προώθηση ενός νέου μείγματος πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας οδηγούν σε ύφεση. Σε περιόδους ύφεσης, η επιβολή νέων φόρων επιτείνει την ύφεση και διευρύνει την ανεργία.
Όταν η ανεργία ξεπεράσει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ο κίνδυνος ρήξης της κοινωνικής συνοχής είναι βέβαιος.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την πλήρη αντίθεση του στην επιβολή αυτών των μέτρων και απευθύνει ύστατη έκκληση για την αναίρεση τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: