Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή πρόσκληση από την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε Λιβαδειά και Αντίκυρα
Από τις 6 έως και 9 Οκτωβρίου 2011 θα διεξαχθεί για τέταρτη χρονιά η επικοινωνιακή δράση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. « Περιβάλλον και Πολιτισμός ». Η δράση είναι πανελλαδική και στοχεύει στο να γίνουν συνείδηση οι δεσμοί ανάμεσα στο φυσικό και στον πολιτισμικό πλούτο της χώρας. Για τη διετία 2010 και 2011 η θεματική της εκστρατείας έχει τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες», με στόχο την ανάδειξη της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνει εκδηλώσεις στη Λιβαδειά και στην Αντίκυρα από τις 7 έως και τις 9 Οκτωβρίου, με επίκεντρο μνημεία που σχετίζονται με το νερό.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 διοργανώνεται στο Συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά εκδήλωση με θέμα «Υδάτινες ιστορίες στης Έρκυνας τις όχθες», για τη σημασία και τη χρήση των νερών της Έρκυνας στο μεσαίωνα και τα νεώτερα χρόνια. Παράλληλα ο Πύργος της Κρύας, που φιλοξενεί μόνιμη έκθεση για το κάστρο της Λιβαδειάς, θα είναι ανοικτός για το κοινό και τις τρεις μέρες.
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στην Αντίκυρα, στις 11:00 οργανώνεται περιήγηση, με επαναλαμβανόμενες παρουσιάσεις στα πρωτοβυζαντινά μνημεία της πόλης. Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαχείριση του νερού στους οικισμούς των βυζαντινών χρόνων, για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο της Αντίκυρας ομιλίες και συζήτηση με γενικό θέμα: «Αντίκυρα. Ένας σύγχρονος οικισμός πάνω σε μια αρχαία πόλη».
Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Αντίκυρας και την υποστήριξη της «Αλουμίνιον Α.Ε.».

Πληροφορίες: 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Χαλκίδα, Λεωφ. Αθηνών 24β (τηλ. 22210- 22402). Email: 23eba@culture.gr
Αντίκυρα, οδός Ομήρου και Ηρακλέους (τηλ. 22670- 43033)

Δεν υπάρχουν σχόλια: