Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώνεται στους Δελφούς η 4η Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ


Συνεχίζεται από χθες, Σάββατο, η 4η Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στους Δελφούς, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Ανάμεσα στις εισηγήσεις της 2ης ημέρας (Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011) είναι και «Η Αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου του Βοιωτικού Ορχομενού πρόκληση για την Δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου και την πολεοδομική αναβάθμιση». Το Orchomenos Press θα είναι εκεί!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ Α

Θα παρουσιασθούν τα στοιχεία που συνηγορούν στη δημιουργία του αρχαιολογικού Πάρκου που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει το Θέατρο (4ος αιώνας π.χ) τον Θολωτό Τάφο του Θησαυρού του Μινύου (13ος αιώνας π.χ) και το Βυζαντινό ναό της Σκριπούς (9ος αιώνας π.χ) και στην συνέχεια η προκαταρκτική αρχιτεκτονική διερεύνηση των προβλημάτων και των δυνατοτήτων ανάδειξης των μνημείων σε συνδυασμό με την πολεοδομική ανάπλαση – αναβάθμιση του περιβάλλοντος δημόσιου χώρου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ Β

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν επιγραμματικά τα δεδομένα και οι στόχοι της επικείμενης αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου. Στο πλαίσιο αυτό θα επισημανθούν τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μνημείο και τα προβλήματα που θα διαπραγματευτεί η μελέτη αναστήλωσης του θεάτρου.

Α. ΟΜΙΛΗΤΗΣ :
Δημήτριος Διαμαντόπουλος, Αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θ - Πολεοδόμος
Μελετητής του Αρχαιολογικού Πάρκου

Β. ΟΜΙΛΗΤΗΣ :

Θεμιστοκλής Μπιλής, Αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π MSc
Μελετητής της αναστήλωσης του Θεάτρου

Το αναλυτικό πρόγραμμα εισηγήσεων 11ης Σεπτεμβρίου στο http://www.diazoma.gr/GR/Page_02-05_4_Page-006.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: