Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Λαμπρά εγκαίνια μετά … «εξάψαλμου» στο Μετόχι της Δαύλειας





Τα «κακώς κείμενα» της κοινωνίας μας και την εγωιστική νοοτροπία μας, με πλείστους συμβολισμούς και χαρακτηριστικά παραδείγματα, καυτηρίασε για άλλη μια φορά απόψε από την Δαύλεια ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος, που τέλεσε τα εγκαίνια στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ και πάλαι ποτέ Επισκοπείο της Μητρόπολης Διαυλείας και Ταλαντίου. Μίλησε για αλήθειες και γιατί έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει!!!

Ένα ακόμη έργο που δρομολόγησε στην μακρόχρονη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και το οποίο ολοκλήρωσε ο διάδοχός του κκ. Γεώργιος. Παρουσία, λοιπόν, πολλών επίσημα προσκεκλημένων Ιεραρχών, σύσσωμων των εκπροσώπων της τοπικής μας κοινωνίας (ακόμη και εκείνων που κοντεύαμε να τους ξεχάσουμε αλλά και άλλους για τους οποίους θα επανέλθουμε), διοικητικοί υπάλληλοι όλων των τμημάτων που συνεργάστηκαν για την απεράτωσή του ύστερα από 18 χρόνια (!), εκκλησιαστικοί παράγοντες και φυσικά πλήθος κόσμου τόσο από τη Δαύλεια όσο και από την ευρύτερη περιοχή που ήρθε για να θαυμάσει το «νέο στολίδι» της, όπως το χαρακτήρισαν.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμίοτατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος , ο οποίος και ανάγνωσε ένα «πύρινο» λόγο, καθώς επικεντρώθηκε στην περιπέτεια του μνημείου του 15ου αιώνα εξ` αιτίας των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, που τελικά "αναστήθηκε" όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έλειψαν και οι ευχαριστίες του προς όλους και τον καθένα χωριστά… Ας ακούσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του κκ. Γεωργίου.


Αμέσως μετά το λόγο είχε ο Δήμαρχος Λεβαδεών και υποψήφιος Πρόεδρος για την Περιφερειακή Ένωση Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Παπαγγελής

Χαιρετισμός έγινε και από τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργο Μουλκιώτη

Καθώς και από την Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Δαύλειας και οικοδέσποινα κα Ελένη Κοντογιάννη

Ακόμη «σκληρότερος» ο λόγος του κκ. Ιερωνύμου, με τον οποίο έκλεισαν οι χαιρετισμοί, καθώς στάθηκε ιδιαίτερα στην νοοτροπία μας και στο εγωϊστικό μοντέλο της ζωής μας, μίλησε για χαμένες ευκαιρίες και διαμάχες…. Δεν έλειψε κανείς από την κριτική του αλλά και να μας "θυμίσει" την ομόνοια! Ας τον ακούσουμε...

Αφού προβλήθηκε και ένα σύντομο ιστορικό του χώρου, την αναστήλωση του οποίου επιμελήθηκε εθελοντικά και υλοποίησε η Λεβαδείτισα Αρχιτέκτονας κα Άννα Ψωμά, ακολούθησαν τα εγκαίνια του και η ξενάγηση στους χώρους.
Αφανής «πρωταγωνίστρια» ήταν ακόμη και η κα Ελπίδα Γεωργοπούλου που επιμελήθηκε, επίσης εθελοντικά, την έκθεση λαϊκής τέχνης του ισογείου και όχι μόνο!
Αξίζουν σε όλους τους εθελοντές – που δύσκολα μπορούμε να τους κατονομάσουμε- πολλά συγχαρητήρια για την επιμέλεια και την φιλοξενία, προεξέχοντος του π. Γεωργίου.

Στο περιθώριο του ρεπορτάζ μας, δηλώσεις στο Orchomenos Press έκανε και η πρώην Δήμαρχος Δαύλειας κα Κατερίνα Παπαβασιλείου

... ενώ νωρίτερα για τη νέα του χρήση μας μίλησε κατά την ξενάγησή μας η κα Ελένη Κοντογιάννη, Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας και πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του τ. Δήμου Δαύλειας, απευθύνοντας σε όλους ανοικτή πρόσκληση να το επισκεφτούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: