Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εν κρυπτώ οι επιστολές του Αντιπροέδρου στο ΔΝΤ αποκαλύπτει ο Μιχ. Γιαννάκης


Τους λόγους για τους οποίους ο -κατά τα άλλα λαλίστατος- κύριος Βενιζέλος δεν έχει δημοσιοποιήσει τις επιστολές του ίδιου και του Πρωθυπουργού προς την επικεφαλής του ΔΝΤ ζητά από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης.

Στην ερώτηση του ο Μιχάλης Γιαννάκης σημειώνει ότι στις επιστολές αυτές η κυβέρνηση φέρεται να αναλαμβάνει δεσμεύσεις εκ μέρους της Χώρας, που δεν τελούν σε γνώση ούτε της Βουλής, ούτε και του Υπουργικού Συμβουλίου και ζητά με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων να του κοινοποιηθεί η σχετική επιστολή του Υπουργού Οικονομικών, στην οποία περιλαμβάνονται οι σχετικές δεσμεύσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Επιστολές της κυβέρνησης στην επικεφαλής του ΔΝΤ»

Κύριε Υπουργέ,

Η πρόσφατη επίσκεψη σας στην Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ κατέληξε, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, στην συμφωνία για επάνοδο της Τρόικας στην Ελλάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, τέθηκε από πλευράς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η αποστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικής επιστολής από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία λαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους της χώρας για την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα μέτρα δεν έχουν τεθεί υπόψη της Βουλής των Ελλήνων, ούτε τυγχάνουν της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού οι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνουν δημοσίως άγνοια για το περιεχόμενό τους.

Επειδή εντείνεται η φημολογία για αυτά τα μέτρα και έχει ενταθεί η ανησυχία στους Έλληνες πολίτες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Για ποιο λόγο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι εν λόγω επιστολές προς το ΔΝΤ;

Να κατατεθούν οι επιστολές του Υπουργού Οικονομικών προς την κα Langarde.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: