Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ναυάγησε η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών


Ναυάγησε η σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο, μετά το «όχι» της Αλ.Παπαρήγα και του Αλ.Τσίπρα να συμμετάσχουν. Χωρίς νόημα η συμμετοχή μας, αφού τα μέτρα ανακοινώθηκαν λέει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς, ενώ ο Γ.Καρατζαφέρης θα γίνει δεκτός από τον Κ.Παπούλια την Τρίτη.
Αναλυτικά οι εξελίξεις...
Από το κόμμα της ΝΔ έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπίτσιο.
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, πριν ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε.
Στη συνέχεια, ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος δύο απο τους πολιτικούς αρχηγούς η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.
Κατόπιν τούτου η σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών δεν έχει νόημα, κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα λάμβανε μέρος σε μία τέτοια συνάντηση, τονίζοντας ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει κανένα νόημα η διεξαγωγή της.
«Αν η πρόσκληση -γιατί στην ουσία είναι πρόταση του πρωθυπουργού, δεν είναι πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας- γινόταν πριν την ανακοίνωση των μέτρων, θα πηγαίναμε» τόνισε.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει άρνηση στην πρόσκληση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η παρουσία όλων.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα γίνει δεκτός από τον Κ.Παπούλια την Τρίτη το πρωί.
Αρνητικός στο να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Κάρολο Παπούλια.Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του πρωθυπουργού να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κατόπιν εορτής, όπως είπε. «Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια να χειριστεί η κυβέρνηση το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνολικά την πολιτική ηγεσία για επικοινωνιακούς σκοπούς. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελέσει το ντεκόρ για μια συναίνεση, με την οποία δεν συμφωνεί η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία θεωρεί τα μέτρα άδικα και καταστροφικά και ζητά Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: