Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Παραδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η τροπολογία που αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας

Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Μας κατατέθηκε το σχέδιο της τροπολογίας, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας καθώς υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία – Σε κάθε περίπτωση αυτά θα εξεταστούν, τόσο από το νομικό μας τμήμα, όσο και κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. που συγκαλούμε την ερχόμενη Δευτέρα

Τις επιφυλάξεις της σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου Τροπολογίας που έχει καταρτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Υπουργείο με το Γ. Σκουρλέτη.
Όπως επισήμανε «η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με δική της ευθύνη και υπαιτιότητα. Από τη συζήτηση που έγινε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα ‘’αγκάθια’’, τα οποία θα μελετήσει το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις σχετικά με το επίμαχο κείμενο της τοπολογίας».
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

 Να σημειωθεί ότι μοναδικό θέμα συζήτησης της Έκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει της Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας & Γεναδίου 8, 3ος όροφος) θα είναι “Οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το ΥΠ.ΕΣ.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: