Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής κατά το τρέχον διδακτικό έτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ακόμη διδακτικό έτος έφτασε στο τέλος του παρόλο τις δυσκολίες κατά την έναρξη του ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Έτσι εχθές στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς, της Προστάτιδος του Ορχομενού πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις των μαθητών που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής κατά το τρέχον διδακτικό έτος.


Τα μέλη τις επιτροπής οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες και καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής κ. Παρασκευάς Σανίδας, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Ορχομενού, ο Γεώργιος Φρέσσας, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς , ο Θεοδοσίου Αθανάσιος, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Βαγιών, ο Αλεξάνδρος Φίλης, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντώνιος Τσαρουχάς ο οποίος έχει την επιμέλεια των μαθημάτων.  
Μετά το πέρας τον εξετάσεων πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση στην οποία έψαλαν οι μαθητές.  


Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πατρικές ευχές του π. Χαραλάμπους Χατζηχαραλάμπους ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την πρόοδο και τους ευχήθηκε αυτή η πρόοδος να συνεχίσει τόσο στις σπουδές του όσο και και σε όλα τα στάδια της ζωής τους γενικά.  Ο π. Χαράλαμπος στήριξε την προσπάθεια των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να καταρτιστούν στην εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής στην περιοχή του Ορχομενού, να συνεχίσουν την Παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης και να στελεχώσουν τα ψαλτήρια των πόλεων και των χωριών μας της επαρχίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: