Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ δίπλα στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

 
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας συμπαρίσταται
ολόθερμα στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

 
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής της 45χρονης στο Λέσβο και, ταυτόχρονα, τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της.
Παράλληλα, εκφράζει στους τραυματίες από τη σεισμική δόνηση τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση και στην κοινωνία της Λέσβου την ολόθερμη συμπαράσταση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας συμπαρίσταται και στηρίζει ολόθερμα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο δύσκολο έργο που έχει επωμιστεί και βρίσκεται στη διάθεση της Περιφέρειας, των φορέων και των κατοίκων της Λέσβου να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και να συνδράμει  όπου κριθεί αναγκαίο.
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καλεί την Κυβέρνηση να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους του νησιού και να προχωρήσει γρήγορα στην αποζημίωση των πληγέντων και τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.      Ψήφισμα συμπαράστασης ΚΕΔΕ  στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της στη Χίο σήμερα 12 Ιουνίου, παρουσία και του δημάρχου Χίου Μ. Βουρνούς, εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο της 45χρονης από το σεισμό στη Λέσβο και διατυπώνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Παράλληλα εκφράζει την αμέριστη στήριξη της στους πληγέντες και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρος προσωπικά βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το δήμαρχο Σ. Γαληνό προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το σεισμό.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού, αλλά και την στήριξη των  κατοίκων.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως στη Κεφαλονιά όπου μετά το καταστροφικό σεισμό το κράτος ήταν ουσιαστικά απών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβε τη διαχείριση της κατάστασης σχεδόν μόνη της,  χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από τη Κεντρική Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr