Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ

 


Παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024 – 2025.

Στις ΕΠΑΣ Μαθητείας εγγράφονται νέοι 15 – 29 ετών (που έχουν γεννηθεί από το έτος 1995 μέχρι και το έτος 2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου.

Στις ΕΠΑΣ Μαθητείας η φοίτηση είναι διετής και σπουδάζετε ΔΩΡΕΑΝ.

Συνδυάζετε τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη και το εργαστήριο με την απασχόληση σε πραγματικό εργασιακό χώρο επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα (on-the-job training).

Στις ΕΠΑΣ οι μαθητές:

  • Πραγματοποιούν προγράμματα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή (118,64 Ευρώ ή 148,30 Ευρώ την εβδομάδα για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) και πλήρη ασφάλιση
  • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης που ανέρχεται στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
  • Φοιτούν σε σύγχρονα εργαστήρια με τα απαραίτητα βιβλία, βοηθήματα και εξοπλισμό
  • Εκπαιδεύονται από έμπειρους και άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς
  • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης
  • Έχουν πολλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας είναι πολύ μεγάλα.

Φέτος προσφέρονται 37 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας στους κλάδους των εφαρμοσμένων τεχνών, των τεχνικών επαγγελμάτων, της υγείας, πρόνοιας και ευεξίας, του επισιτισμού και στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. 

Υποβάλλετε τώρα την αίτησή σας μέσω gov.gr (χρήση κωδικών taxisnet) στην ηλεκτρονική δ/νση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tes-dypa

 Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Δεν υπάρχουν σχόλια: