Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: Υλοποίηση νέου προγράμματος κάλυψης των «λευκών περιοχών» στα ορεινά του Ελικώνα και τις «λευκές περιοχές».


 


 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας και Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη, αναφορικά με την έλλειψη σήματος κινητής τηλεφωνίας και ψηφιακού σήματος στις ορεινές περιοχές του Ελικώνα.  


Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου «…οι οικισμοί Ελικώνας και Άνω Σούρπη του Δήμου Λεβαδέων διαπιστώθηκε ότι είναι ενταγμένοι στις Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) του Ν. 4563/2018 (Α ́ 169), όπως ισχύει (Παραρτήματα Α ́ και Β ́) του έργου «Λευκές Περιοχές».

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δράσης «Λευκές Περιοχές» https://white-areas.gov.gr/ τον Μάρτιο 2024, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης της νέας πρότασής του για την κάλυψη των «Λευκών Περιοχών» με διαφορετική, μακροπρόθεσμη και πιο ολοκληρωμένη μεθοδολογία».

 

Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε ότι  «Θα πρέπει να είναι άμεση η υλοποίηση του σχεδιασμού και βεβαίως να καλύψει το σύνολο των προβληματικών περιοχών, περιξ του Ελικώνα και αυτών του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας Αντίκυρας. Παρακολουθούμε την υλοποίηση της διαβεβαίωσης του Υπουργού σε απάντηση της ερώτησής μου και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις».   


Δεν υπάρχουν σχόλια: