Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Τη νομική οδό θα ακολουθήσει ο Δήμος Λεβαδέων για την παράνομη εγκατάλειψη ζώων

 


Έχει διαπιστωθεί ότι στην περιοχή του Δήμου Λεβαδέων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται συνεχώς νέα αδέσποτα. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από συμπολίτες για συγκεκριμένες περιοχές. Ειδικότερα νέα αδέσποτα εμφανίστηκαν στην διασταύρωση των Τσουκαλάδων, στην διασταύρωση της δεύτερης εισόδου της πόλης αλλά και σε σημεία εντός του αστικού ιστού.

Οι ενέργειες αυτές ακυρώνουν τις προσπάθειες του Δήμου Λεβαδέων να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος συνεργάζεται με 2 κτηνιάτρους και 1 περισυλλογέα.

Από την αρχή του έτους έως και 30 Ιουνίου 2024 έχουμε ξοδέψει 23.026,00 ευρώ για κτηνιατρικές διαδικασίες (στειρώσεις, σημάνσεις, εμβολιασμούς κ.ά.), 6.138 ευρώ για προμήθεια ζωοτροφών, 800 ευρώ για προμήθεια νέων ταϊστρών και ποτίστρων και 3.410 ευρώ για περισυλλογές αδέσποτων ζώων.

Στις παραπάνω προσπάθειες συμμετέχουν ενεργά και οι εθελοντές φιλόζωοι του Δήμου δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Μπροστά λοιπόν σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις παράνομης μαζικής εγκατάλειψης ζώων ο Δήμος μας δεν θα μείνει άπρακτος. Προχωρά σε μήνυση κατά αγνώστων και παράλληλα καλεί τους δημότες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σε περίπτωση που αντιληφθούν περιστατικά εγκατάλειψης.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι οι αρμόδιοι του Δήμου Λεβαδέων ουδεμία σχέση έχουν με τα με τα καταγγελλόμενα περιστατικά εγκατάλειψης σκύλων σε όμορους Δήμους.

Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, αναμένουμε συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά.

Για τον Δήμο Λεβαδέων η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί μια ηθική και κοινωνική ευθύνη, η οποία φέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα ζώα όσο και για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: