Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Δ. Καραμάνης: Για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα, η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω απ΄ όλα



Στο θέμα του κλεισίματος της γέφυρας στο Μακρισαίο ποταμό, στην οδό Αγίου Αθανασίου, που οδηγεί στον κόμβο για το Πέρα Χωριό, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης με αφορμή πρόσφατες αντιδράσεις κατοίκων που διαμαρτύρονται για την διαδρομή που ακολουθείται πλέον για πρόσβαση προς και από το Πέρα Χωριό.

Να θυμίσουμε ότι η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο απαγορεύτηκε πρόσφατα διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα στατικότητας που καθιστούν την γέφυρα επικίνδυνη.

Ο κ. Καραμάνης ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή, μεταξύ της όποιας πρόχειρης διευκόλυνσης και της ασφάλειας των πολιτών τάσσονται σαφέστατα υπέρ της ασφάλειας.

«Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο μου με κατοίκους της περιοχής. Τους κατέστησα σαφές πως από την στιγμή που η Πολεοδομία και οι Υπηρεσίες έκριναν τη γέφυρα ακατάλληλη εμείς δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε την ασφάλεια των πολιτών και τίποτα άλλο. Την ασφάλεια των πολιτών δεν την διαπραγματευόμαστε», τόνισε ο κ. Καραμάνης.

Και πρόσθεσε: «Μου πρότειναν λύσεις τις οποίες εξετάσαμε. Πρότειναν να δημιουργηθεί μια πρόχειρη γέφυρα από τον στρατό, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή υπάρχει και άλλη πρόσβαση προς το Πέρα Χωριό, δηλαδή δεν πρόκειται για αποκλεισμό κάποιας περιοχής.

Στη συνάντηση προτείναμε την διαπλάτυνση του σημείου για να γίνεται αναστροφή, αρχικά το δέχθηκαν, στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη. Εξετάζουμε την μετατόπιση των φαναριών στην άλλη διασταύρωση που υπάρχει, ωστόσο είναι κάτι που χρειάζεται μελέτη γιατί εγκυμονούν κίνδυνοι. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μόνο αδιάφοροι δεν είμαστε.

Έχουμε τα χρήματα για την γέφυρα, θα την κάνουμε με την Περιφέρεια , όμως χρειάζεται χρόνος και για την μελέτη η οποία τελειώνει σύντομα και για την ανάδειξη αναδόχου. Θα χρειαστούν 7-8 μήνες για να κατασκευαστεί η γέφυρα. Χρειάζεται λίγη υπομονή, εξάλλου οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μεγάλες όσο κάποιοι υποστηρίζουν.

Προχωράμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, εξετάζουμε λύσεις μέχρι την κατασκευή της γέφυρας όμως δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση στο πόδι, προέχει η ασφάλεια των πολιτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: