Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Γ. Μουλκιώτης: « Λύση τώρα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς»!



Δήλωση Τομεάρχη ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Βουλευτή Βοιωτίας, σχετικά με τη μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

 

  

Αναφορά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδικότερα, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας (ΕΝΙΒ) μέσω έγγραφου της διαμαρτύρεται για την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και την παρουσία μόνο μιας ιατρού – Διευθύντριας του Τμήματος Αιμοκάθαρσης. Όπως καταγγέλλεται στο υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας (ΕΝΙΒ), μεταξύ άλλων: « Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς  είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δημόσια μονάδα αιμοκάθαρσης σε ολόκληρο το νομό Βοιωτίας. Μετά από μήνες λειτουργίας της με 2 μόνο γιατρούς, από την αρχή του Ιουλίου στελεχώνεται μονάχα από τη Διευθύντρια του Τμήματος.», και αιτείται να προβεί στην ταυτόχρονη προκήρυξη μιας θέσης ιατρού καθώς και όλων των κενών οργανικών θέσεων για να μπορέσει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Κατόπιν, αυτών, ο Βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε ότι « Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων υπηρεσιών διαλύει καθημερινά το Ε.Σ.Υ. ! Παράδειγμα αποτελεί ο νομός μας, η Βοιωτία, και το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Αν και στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς υπάρχει η μοναδική δημόσια μονάδα αιμοκάθαρσης σε ολόκληρο τον νομό, στελεχώνεται και λειτουργεί(;) μόνο από μια ιατρό – διευθύντρια του Τμήματος Αιμοκάθαρσης. Δώστε άμεση λύση τώρα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης, στελεχώνοντας την και καλύπτοντας  τις οργανικές θέσεις. Εξασφαλίστε την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας! Στηρίξτε τη Δημόσια Υγεία και μην την αποδυναμώνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: