Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Επίσημη πρώτη στο Καβείριο της Θήβας για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο - Δεύτερη παράσταση στη Βοιωτία στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού


Η πρώτη παράσταση της καλοκαιρινής περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου στα μικρά και λιγότερο γνωστά θέατρα της Ελλάδας δόθηκε χθες βράδυ στο «Καβείριο» της Θήβας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, την ΕΦΑ Βοιωτίας και το ΔΙΑΖΩΜΑ 
και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το διαδίκτυο πλημμύρησε με εικόνες από την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου και με σχόλια για τις εντυπώσεις του κοινού, το οποίο ήταν περισσότερο τελικά από τα δελτία εισόδου που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

 «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε χθες το Εθνικό Θέατρο το οποίο σε συνεργασία με το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού περιοδεύει στα πλαίσια της δράσης ανάδειξης των αρχαίων σήμερα σωζώμενων θέατρων. Μία σημαντική πρωτοβουλία που στόχο έχει την σύνδεση του σύγχρονου πολιτισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι πλέον καιρός να αναδείξουμε ως τόπος την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Η αρχή έγινε με την χθεσινη παράσταση στο ΚΑΒΕΙΡΙΟ που ήταν καταπληκτική και αποζημίωσε όσους την παρακολούθησαν παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες!! Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συνετέλεσαν στην χθεσινή εκδήλωση!! Η αρχή έγινε!! Τα καλύτερα έρχονται!!!» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στα social media ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αναστασίου.



 Το … ρεπορτάζ, το έδωσε ακόμα πιο αναλυτικά, ο ακούραστος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θηβαίων και Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Απόστολος Δαγδελένης, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«Αν είναι ευχαρίστηση να παρακολουθείς ως θεατής μιά θεατρική παράσταση, όταν την φροντίζεις ως εθελοντής και ικανοποιείς τόσους συμπολίτες σου, η ευχαρίστηση είναι πολλαπλή !

Όταν αυτή πραγματοποιείται στο ξεχασμένο "Καβείριο" τότε λες χαλάλι κάθε κόπος!

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Σωματείο "Διάζωμα" με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΦΑ Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων που φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια, κέρδισε το χειροκρότημα των συμπολιτών μας που παρά τις δύσκολες συνθήκες πρόσβασης και θερμοκρασίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Συγχαρητήρια στους ηθοποιούς για την εξαιρετική ερμηνεία τους.

Ήταν μία ακόμη θεατρική παράσταση;

Όχι φίλοι μου !

Ήταν μία παράσταση του Εθνικού θεάτρου, στον εμβληματικό χώρο του Καβείριου, που όπως μας είπε η αρχαιολόγος Κική Καλλιγά στον χαιρετισμό της εκ μέρους της ΕΦΑ Βοιωτίας, οι θεοί Κάβειροι προϋπήρχαν του ανθρώπου.

Ήταν μία παράσταση που έδωσε ζωή σε ένα χώρο μετά από πάρα πολλά χρόνια !

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου που στήριξε πολύπλευρα την παράσταση, και τους Αντιδημάρχους Βαγγέλη Ανδριανό & Νίκο Κοβάνη που με τις υπηρεσίες του Δήμου συνέβαλαν στην διαμόρφωση του χώρου.

Ευχαριστώ πολύ τους εθελοντές από τις θεατρικές ομάδες της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και του Συλλόγου Λάιος, τον Νίκο Τριανταφύλλου, την Μάγδα Παπαδοπούλου & την Παρασκευή Κουράντου, την Παρασκευή Ακριβάκη & τον Λεωνίδα Δαγδελένη, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστώ τους Παναγιώτη Ανδρέου & Παναγιώτη Κουκιανάκη από την Δημοτική Αστυνομία και τον Θανάση Μάμαλη οδηγό του λεωφορείου του Δήμου Θηβαίων.

Ευχαριστώ πολύ την Κική Καλλιγά, την Μαρία Κωστάρα και τον Δημήτρη Κουτσοδήμο από την ΕΦΑ Βοιωτίας για την εξαιρετική συνεργασία.

Ευχαριστώ την Πυροσβεστική υπηρεσία και τον Αντώνη Φωτιάδη της ομάδας ΕΟΕΔΔ

Ευχαριστώ τον Θανάση Μερτζάνη & το ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας, τον Σπύρο Πέππα & το Ράδιο Θήβα για την παρουσία τους.

Ευχαριστώ το κατάστημα Καντίνα Voglis για την προσφορά σε νερά.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Μόσχο για την παρουσία του χθές, όπως και για την επιλογή να γίνει η πρεμιέρα της παράστασης στην Θήβα, όπως και τους Σταύρο Μπένο, & Πόπη Μαλαπάνη, από το Διάζωμα για την εξαιρετική συνεργασία.

Η χθεσινή παράσταση στο "Καβείριο" είναι μία πρώτη αρχή...! Τα καλύτερα έρχονται με πρόγραμμα & εξωστρέφεια....!

Ο Δήμος Θηβαίων πλέον πρωταγωνιστει!».

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας | 05/09 στις 19:00

Θυμίζουμε ότι η κωμωδία «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Θα επανέλθουμε με τις λεπτομέρειες της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: