Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Συνάντηση Δημάρχου Αλιάρτου - Θεσπιέων με τον Περιφερειάρχη Στερεάς και τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας για τα προβλήματα άρδευσης στην Κωπαϊδα.

 


Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Αραπίτσας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργο Ντασιώτη, με θέμα συζήτησης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής στην Κωπαΐδα, λόγω της έλλειψης επαρκούς ποσότητας νερού για την εξυπηρέτηση της άρδευσης των κτημάτων τους.

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της ξηρασίας, ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων εξέφρασε την ανησυχία του για την κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επισημαίνοντας ότι περισσότερα από 40.000 στρέμματα, στα όρια του Δήμου έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές και κινδυνεύουν να καταστραφούν ολοσχερώς, λόγω της έλλειψης νερού στην πιο κρίσιμη περίοδο ανάπτυξης των αγροτικών καλλιεργειών. Υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και αιτήθηκε  την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση των καλλιεργειών αλλά και να δρομολογηθούν κρίσιμα έργα αγροτικής υποδομής και εγγειοβελτιωτικών έργων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας αναγνώρισαν την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων καθώς και το δίκαιο αίτημα του Δήμου. Δεσμεύτηκαν να εξετάσουν άμεσα τα αιτήματα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων και υποσχέθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων που θα στηρίξουν τους αγρότες της περιοχής και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

 

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να συνεργάζεται με την Περιφέρεια και αρμόδιους φορείς για την προστασία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της Κωπαΐδας στην περιοχή ευθύνης της.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: