Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε ο Βουλευτής ΝΔ κ. Λευτέρης Κτιστάκης - Ζήτημα χρόνου η επισκευή της κεράμωσης στην Παναγία η Σκριπού

 


Την Τρίτη 2α Ιουλίου 2024, ο βουλευτής Βοιωτίας Λευτέρης Νικ. Κτιστάκης συναντήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Υπουργό κυρία Λίνα Μενδώνη, με την οποία έγινε διεξοδική συζήτηση για τον αρχαιολογικό πλούτο της Βοιωτίας και την εν δυνάμει αξιοποίηση και προβολή αυτού, που αποτελεί κοινή πεποίθηση και στόχο.

Περαιτέρω, έγινε ειδική αναφορά και ενημέρωση στα ακόλουθα θέματα:

α) Επικαιροποίηση στατικής μελέτης για τον Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Μαυρομμάτι του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων: η έγκριση της χρηματοδότησης αναμένεται να δοθεί στο επόμενο συμβούλιο του Υπουργείου, με απώτερο στόχο την ανάθεση του έργου τους επόμενους μήνες.

β) Επισκευή κεράμωσης στέγης του Βυζαντινού Ιερού Ναού Παναγιάς Σκριπού στον Ορχομενό: έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό των 300.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, δρομολογείται δε μέχρι το τέλος καλοκαιριού ο σχετικός διαγωνισμός ανάθεσης.

γ) Απαλλοτριώσεις στην Καδμεία (κέντρο) της Θήβας: συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία τις επόμενες εβδομάδες για την ακριβή και λεπτομερή καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών, καθώς και του νομικού καθεστώτος κάθε μίας από αυτές. Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα της πορείας των απαλλοτριώσεων, ήταν πολύτιμη η συμβολή του κ. Θανάση Κοκοντίνη, δικηγόρου Θήβας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία να συζητηθούν και να δρομολογηθεί η επίλυση λοιπών ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: