Με πανό διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της υποβάθμισης του Πρωτοδικείου της Θήβας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στη Λιβαδειά, την Τετάρτη (7/2).


Δικηγόροι και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, που έφθασαν με λεωφορείο από τη Θήβα, προσπάθησαν να αποσπάσουν τη δέσμευση του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι η Βοιωτία θα εξαιρεθεί από το νέο δικαστικό χάρτη και τα δύο Πρωτοδικεία του νομού θα μείνουν ως έχουν διατηρώντας την αυτονομία τους.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου παρέδωσε στον Υπουργό το ψήφισμα του Δήμου και των φορέων, με το οποίο ζητούν την αναίρεση της υπουργικής απόφασης που “υποβαθμίζει και τελικά καταργεί το Πρωτοδικείο της Θήβας”.

Επιστολή στην οποία αναλύονται όλα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πληροί το Πρωτοδικείο της Θήβας, προκειμένου να διατηρήσει την πλήρη λειτουργία του, παρέδωσε στον Υπουργό και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη.

Στο σύντομο διάλογο που είχε μαζί τους ο Π .Μαρινάκης απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση σημειώνοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αφήνοντας ωστόσο “παράθυρο” ότι στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψιν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Επεσήμανε ότι στόχος του νέου δικαστικού χάρτη θα είναι η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι για τη διευκόλυνση των δικηγόρων και των πολιτών.


“Σφήνα” στα λεγόμενα του κ. Μαρινάκη μπήκε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης, που τόνισε ότι για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης απαιτείται η στελέχωση των Δικαστηρίων, προκαλώντας τη δυσφορία του Υπουργού. Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης συνομίλησε και με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.