Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Στην παρουσίαση του επετειακού τόμου «Μάνα αξέχαστη Μικρά Ασία» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και στην εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας με θέμα: «Κεντρικά σημεία ιστορίας του Ελληνισμού» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης.

 




Στην παρουσίαση του επετειακού τόμου «Μάνα αξέχαστη Μικρά Ασία» για τα «100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Συνθήκη της Λωζάνης» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και το Ιερόν Προσκύνημα «Άγιος Ρηγίνος ο Λεβαδεύς» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης.

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο Καθηγητής Παντείου και πρώην Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και ο Καθηγητής Παντείου και πρώην Υπουργός Άγγελος Συρίγος, ενώ την συζήτηση συντόνισε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Παναγιώτα Χουλιάρα – Σιδερά.   

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων συνεχάρη τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ρηγίνου π. Αλέξιο Σαμαρτζή για την επιτυχημένη εκδήλωση καθώς οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές όπως σημείωσε «είχαν τον χαρακτήρα της διάθεσης αυτοκριτικής αλλά και επισήμανσης της ανάγκης για διαμόρφωση ενός νέου εθνικού οράματος που θα προκύψει από ένα ευρύ δημόσιο διάλογο και που θα οδηγήσει την χώρα μας στην αποφυγή των λαθών του παρελθόντος στην αποσόβηση ενός νέου εθνικού διχασμού και στην επανατοποθέτησής της στον χάρτη του μέλλοντος της Ευρώπης και του κόσμου».

 



 

Επίσης ο κ. Καραμάνης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας με ομιλήτρια την καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας και συγγραφέα ιστορικών βιβλίων κ. Μαρία Ευθυμίου με θέμα: «Κεντρικά σημεία ιστορίας του Ελληνισμού», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο από τον 14ο αιώνα μέχρι σήμερα.     

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Γιώργο Κωσταγιάννη για την εκδήλωση και αναφερόμενος στην ομιλία της κ. Ευθυμίου επεσήμανε ότι «αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτιστικό ορόσημο για την πόλη μας, ένα ανοιχτό μάθημα ιστορίας από το οποίο όλοι οι ακροατές αποκόμισαν πολύτιμα στοιχεία ιστορικής και εθνικής  αυτοσυνειδησίας».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: