Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: «Απαραίτητη η δημιουργία υποδομών στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90οχλμ της Ν. Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης»

 

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Υποδομών κ. Σταϊκούρα και την Υπουργό Εσωτερικών κα. Κεραμέως, ζητά την δημιουργία υποδομών για την στάθμευση υπεραστικών λεωφορείων στο 90οχλμ της Ν. Ε.Ο. Αθηνών –  Θεσσαλονίκης.

 

Ο Γ. Μουλκιώτης σημειώνει πως έχει θέσει ξανά το εν λόγω θέμα προς τα αρμόδια υπουργεία, εξαιτίας της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, προκειμένου να μπορέσει να επιβιβαστεί στα υπεραστικά́ λεωφορεία διαφόρων γραμμών του εσωτερικού, αλλά και σε λεωφορεία εκτελούντα δρομολόγια προς το εξωτερικό.

Η απάντηση που έλαβε ήταν πως, «……… έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 83709/22-11-2019 έγγραφο και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουμε με νεότερο, συμπληρωματικό…..», πλην όμως έως σήμερα δεν έχει υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

 

Τονίζεται δε, ότι ο Δήμος Θηβαίων, δέκτης εύλογων διαμαρτυριών και παραπόνων, ήδη έχει αναδείξει το πρόβλημα και έχει ζητήσει επανειλημμένα την κατασκευή υποδομών για λειτουργία χώρου στάσης – προσωρινής στάθμευσης των λεωφορείων στο ύψος του 90ου  χλμ της ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Ομοίως, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θηβών, έχει γίνει δέκτης εκατοντάδων διαμαρτυριών και παραπόνων, για τις υφιστάμενες ταλαιπωρίες των εργαζομένων και τις οικονομικές επιβαρύνσεις τους και έχει προχωρήσει σε αίτημα από την ΠΕ Βοιωτίας.

 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν σαφή απάντηση: 

·       Προτίθενται να λάβουν υπόψη το εύλογο και κοινωνικά αναγκαίο αίτημα – πρόταση του Δήμου Θηβαίων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θηβών,  για δημιουργία στάσης περί το ύψος των διοδίων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών –  Θεσσαλονίκης;

·       Υφίσταται σχετικός προγραμματισμός και ποιο το χρονοδιάγραμμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: