Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ορχομένιος Εκπαιδευτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ κ. Γιώργος Κραβαρίτης "επέστρεψε" στα σχολεία του Δήμου Ορχομενού για να μεταφέρει στους εφήβους τις πολύτιμες γνώσεις του!

 


14-12-2023: Γενικό Λύκειο Ορχομενού

16-02-2024: Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ακραιφνίου

19-02-2024: 1ο Γυμνάσιο Ορχομενού

 Όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι η χρήση μέσων προστασίας (με πρώτο και σημαντικότερο το κράνος) υστερεί σε σοβαρό βαθμό.

Δεν είναι μόνο η έλλειψη προστασίας, είναι και η οδήγηση εντός του αστικού ιστού με ταχύτητες που δεν συνιστώνται. 

Εδώ είναι που δύναται να παρέμβει το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας "Μοτοθέσις".

Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα τα οποία αφορούν στο οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή  σ’ αυτό.  Αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου. Πιστεύουμε βαθύτατα ότι κάθε επιβαλλόμενη απαγόρευση αποτελεί ομολογία αποτυχίας να εκπαιδεύσουμε σωστά. Επίσης, πιστεύουμε ότι η οδική ασφάλεια μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης, επειδή υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συμπεριφοράς όλων μας στο δρόμο.

 











Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή προγραμμάτων εδώ και περισσότερα από 28 χρόνια, επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA - The Royal Society for the Prevention of Accidents - www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στο Η.Β. και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως. Το Ινστιτούτο ανέπτυξε ένα δίκτυο εθελοντών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Οι εθελοντές – εκπαιδευτές, διαθέτουν την προηγούμενη ακαδημαϊκή, εργασιακή και μοτοσυκλετιστική τους γνώση και εμπειρία στο έργο ενημέρωσης και εκπαίδευσης, αφού πρώτα εκπαιδευτούν για τον σκοπό αυτό.

Στον Νομό Βοιωτίας από το έτος 2016, το Μοτοθέσις έχει ενεργή παρουσία σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες από τις οποίες έχει λάβει αντίστοιχες προσκλήσεις για να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας…χαίρομαι», το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Συνολικά, περισσότεροι από 1700 μαθητές και 160 καθηγητές έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ της Βοιωτίας.

 Οι τελευταίες παρουσιάσεις, πραγματοποιήθηκαν σε τρεις σχολικές μονάδες του Δήμου Ορχομενού, κατόπιν προκλήσεων των σχολείων.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 275 μαθητές, 32 καθηγητές, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ακραιφνίου και ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου.

 Ευχαριστούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές των σχολείων κ. ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ, κ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ και κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον τους.

 

Γιώργος Κραβαρίτης

Εκπαιδευτής

Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: