Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρα αποφάσεων για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων

 


Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι αγρότες τις επόμενες κινήσεις τους μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο οποίος τους παρουσίασε την πρόταση της κυβέρνησης και περιλαμβάνει φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια καθώς και προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιούψους 40 εκατ. στα τέλη Μαρτίου.

Η σύσκεψη της 15μελούς Επιτροπής θα γίνει στις 17:00 στη Λάρισα με τους αγρότες να αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, συντονισμένα και με τα υπόλοιπα μπλόκα της Ελλάδας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, από όλα τα μπλόκα της χώρας, με την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα να παραμένει πάντα στο «τραπέζι».

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών φανερώνουν μια απογοήτευση από τα μέτρα, καθώς όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων τους. Παράλληλα, δηλώνουν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες». Διαβάστε όλο το άρθρο https://www.ertnews.gr/featured/synedriazoun-oi-agrotes-gia-to-mellon-ton-kinitopoiiseon-tous-meta-tis-kyvernitikes-protaseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: