Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Αλλαγές στην αγροτική οικονομία και την ασφάλιση
της Ελενας Ερμείδου

Αλλαγές στα προγράμματα γεωργικής καλλιέργειας ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στις αλλαγές αυτές θα συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και έχει γράψει πρώτο το IW.gr.  Και ενώ, ωστόσο υπάρχει η τεχνογνωσία για την βελτίωση των υποδομών και την μείωση των κινδύνωναναζητούνται κονδύλια για την χρηματοδότηση των υποδομών, σύμφωνα με συνομιλία που είχε σήμερα το IW.gr με ασφαλιστές ειδικών κινδύνων.

Τα ΣΔΙΤ και οι χρηματοδοτήσεις που χάθηκαν

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αλλαγές αναμένονταν να υλοποιηθούν την δεκαετία του 2010, όταν ανατέθηκε έρευνα για τις αγροτικές καλλιέργειες ύψους 60.000 ευρώ σε μεγάλη συμβουλευτική επιχείρηση από το κράτος, ωστόσο μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν, ώστε ο αγροτικός τομέας να μην φτάσει να αντιμετωπίζει σήμερα τόσα προβλήματα με την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών και τις αποζημιώσεις. 

Διαβάστε όλο το άρθρο 

 

https://insuranceworld.gr/125551/eidiseis/asfalistikes-eidiseis/allages-stin-agrotiki-oikonomia-kai-tin-asfalisi/?utm_source=1&utm_medium=email&utm_campaign=NEWSLETTER_16-02-2024&utm_content=title

Δεν υπάρχουν σχόλια: