Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ομόφωνη η επανεκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

 


Ομόφωνα εκλέχθηκε σήμερα το νέο Προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να επανεκλέγεται Πρόεδρος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης στη χώρα. 

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ συνεδρίασαν σήμερα το πρωί και εξέλεξαν ομόφωνα το νέο Προεδρείο, το οποίο έχει την εξής σύνθεση:
-Πρόεδρος: Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
-Α’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής
-Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
-Γραμματέας: Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
-Ταμίας: Χρήστος Μιχαλάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων
 
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, εκτός του Προεδρείου, εξελέγησαν οι:
-Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
-Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
-Γιάννης Τρεπεκλής, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
-Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
 
Πέρα από την ομόφωνη εκλογή του Προεδρείου, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, είτε ως ΕΝΠΕ, είτε παλαιότερα ως Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), που επανεκλέγεται ο Πρόεδρος του θεσμού.
 Μετά την επανεκλογή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: “Οι Περιφερειάρχες της χώρας προχωράμε ενωμένοι το έργο μας, με μόνο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη του τόπου μας. Η συνεργασία, που αποτέλεσε τη βάση της ενότητάς μας όλα αυτά τα χρόνια, αποδείχτηκε το κλειδί και στις φετινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή, πιο διεκδικητική, πιο δημιουργική, πιο παραγωγική, πιο αποτελεσματική και κυρίως με μεγαλύτερες προοπτικές, που θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τις ομόφωνες αποφάσεις, που ισχυροποιούν τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και δυναμώνουν το νέο Προεδρείο εν όψει των πολλών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Ευχαριστώ και προσωπικά τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και την επιλογή τους να με επανεκλέξουν Πρόεδρο του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης. Η μόνη μου δέσμευση είναι ότι θα δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους και ότι θα συνεχίσω να διατηρώ το κλίμα ομόνοιας και ενότητας, που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά, θα πάμε καθεμιά από τις 13 Περιφέρειες πιο ψηλά.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Αφήνουμε πίσω μας στεγανά και αγκυλώσεις – Τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα»

 

Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εξελέγη ομόφωνα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Ένωσης για την εκλογή του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την τιμητική εκλογή και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εκλέχθηκε ομόφωνα εκ νέου Πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε:

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για τον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, καθώς έχουμε μπροστά μας μια πενταετία με μοναδικές ευκαιρίες, αλλά και την πρόκληση να δημιουργήσουμε τους όρους για μία ουσιαστικά αποκεντρωμένη διακυβέρνηση. Είμαι σίγουρος, ότι με πνεύμα συνεννόησης και ενότητας θα προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω στεγανά και αγκυλώσεις. Εξάλλου, τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν κομματικό χρώμα. Έχουμε την πείρα και την ικανότητα να δουλέψουμε οργανωμένα, για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερους πόρους, τα μεγαλύτερα κονδύλια από τη σύσταση του θεσμού των Περιφερειών. Έχουμε τη βούληση να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους και την Κυβέρνηση. Θέλω να συγχαρώ τον  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και καλό μου φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: