Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο στο “7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading” για τον ΑΚΟΛ

 


             Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο για το Αγωνιστικό Τμήμα Ακροβατικού CheerleadingCHAMPIONS” του Α.Κ.Ο.Λ. στο “7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading” και ένα χάλκινο μετάλλιο για το Αγωνιστικό Τμήμα CheerleadingWARRIORS” του Α.Κ.Ο.Λ. στην κατηγορία mini στο “Olympus AllStar Cheer Open 2023”που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), «Νίκος Γκάλης», στις 23 έως 25 Ιουνίου.



Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αθλητές και αθλήτριες από 22 συλλόγους-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχαν οι 4 ομάδες μας, που προκρίθηκαν στους Προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν στις 30 Μαρτίου 2023 στην Θεσσαλονίκη.

Οι 23 αθλήτριες & αθλητές μας απέσπασαν τις εξής διακρίσεις στις κατηγορίες

 (ΚΑΠΑΡΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ, ΘΑΤΣΙ ΣΤΕΛΛΑ, ΖΥΛΥΦΤΑΡΙ ΝΕΦΕΛΗ, ΣΠΑΡΟΥ ΜΥΡΤΩ, ΣΤΑΜΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΩΛΗΝΑΡΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΤΗ ΟΛΓΑ, ΒΑΣΙΛΗΑ ΧΡΥΣΑ, ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΖΩΗ, ΣΙΜΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ, ΣΙΜΟΥ ΝΑΝΤΙΑ, ΚΑΤΗ ΛΥΔΙΑ, ΒΕΛΑΩΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΒΕΛΑΩΡΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΚΑΛΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΜΠΑΛΑΓΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΠΡΑΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΕΚΣΕΝΙ ΓΙΟΛΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΕΡΑΣΤΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΡΟΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ):

1η θέση JUNIOR ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ ΜΙΚΤΟ Level 4

1η θέση YOUTH ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ ΜΙΚΤΟ Level 3

2η θέση YOUTH ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Level 3

5η θέση JUNIOR ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Level 4

Οι ομάδες μας (Junior coed, Youth coed & Youth All Girls) μετά την κατάκτηση των παραπάνω θέσεων στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 που θα διεξαχθεί στην Νορβηγία  ως Εθνική Ομάδα .

Στη κατηγορία mini οι μικρές μας αθλήτριες (ΜΠΟΥΤΣΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ,ΚΟΥΡΕΝΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΜΙΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ,ΜΠΙΤΟΥΤΣΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ)  αγωνίστηκαν στο “Olympus AllStar Cheer Open 2023” και κατέλαβαν την: 3η θέση  (MINI ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Cheer Open). 

Πολυνίκης σύλλογος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε το Ελληνικό Αστέρι από την Θεσσαλονίκη, κατακτώντας 10 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα (σύνολο 14). Στην 2η θέση ο σύλλογος Αμαζόνες (Βάρη & Ηλιούπολη) με 8 χρυσά, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα (σύνολο 13). Στην 3η θέση βρέθηκαν οι Υάδες με 4 χρυσά και 3 ασημένια (σύνολο 7) και στην τέταρτη θέση ο Α.Κ.Ο.Λ. με 2 χρυσά και 1 ασημένιο!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Κ.Ο.Λ. συγχαίρει τις αθλήτριες και τους αθλητές για την αφοσίωση, την υπομονή και επιμονή που επέδειξαν σε όλη την αθλητική σεζόν, τις προπονήτριες του συλλόγου μας  Κατερίνα Καλέγκα και  Μαργαρίτα Λάμπρου για την άριστη δουλειά και συνεργασία τους,  τους γονείς που μας εμπιστεύονται και στηρίζουν τα παιδιά τους σε αυτό που αγαπούν καθώς και τους γονείς που συνόδευσαν την αποστολή.

Μετά το πέρας των αγώνων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές για τις δυναμικές τους εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι κριτές από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος εντυπωσιάστηκαν για ακόμα μία φορά από το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα. Να συγχαρούμε όλες τις προπονήτριες και τους προπονητές των συλλόγων για την σημαντική δουλειά που καταβάλλουν και βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τίμησαν την διοργάνωση με την παρουσία τους».  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading είναι σε αγωνιστική προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 1-2 Ιουλίου 2023 στη Βερόνα και η Ελληνική αποστολή ταξιδεύει για Ιταλία με 273 αθλήτριες και αθλητές από 7 συλλόγους και τους ευχόμαστε Καλή επιτυχία!!    

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Η Γ.Γραμματέας

Χρήστος Πολατσίδης                      Φανή Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: