Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Μουσικό φεστιβάλ στο Στείρι Βοιωτίας (30/06 - 02/07) για την ενίσχυση του Δημοκρατικού σχολείου Ataxia school

 


UPPERGROUND MOUNTAIN FESTIVAL - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ένα cult φεστιβάλ σε μια άγνωστη γωνιά του Ελικώνα στο Στείρι Βοιωτίας για την ενίσχυση του πρώτου Δημοκρατικού σχολείου του βουνού στην Ελλάδα. Πληθώρα  καλλιτεχνών από διαφορετικά στυλ μουσικής, έρχονται για να ενδυναμώσουν με την παρουσία τους ένα αυτο-οργανωμένο σχολείο που ανοίγει στην επαρχία, από γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινότητα.  

Λεωνίδας Μπαλάφας, Στρατάκηδες και Γκιντίκη για την Κυριακή 2/7. Frank Panx Romana, Νίκος Γιακουμάκης-Κονσπίρασι, Διονύσης Φαρμάκης, Βασίλης Ράλλης και Πτέρυγα 3 με τον Βαγγέλη Τσίμο το Σάββατο 1/7 και για την έναρξη η Sadazhinia, οι Βόμβοι, τα Ανόθευτα όνειρα και ο Bill trabe με Χρήστο Κολοβό, υπόσχονται ένα γεμάτο μουσικά τριήμερο.

 

Το τριήμερο όμως δεν περιλαμβάνει μόνο δρώμενα για τη νύχτα, αλλά και  υπαίθριες δράσεις για παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν επιθυμείτε μια κοντινή απόδραση από την Αθήνα με διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους αλλά και ένα φεστιβάλ που η παρουσία σας έχει ευρύτερο κοινωνικό νόημα τότε το Upperground Mountain Festival, είναι το φεστιβάλ που θα σας ταξιδέψει στο ατόφιο των ορεινών μας τόπων που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανούς και αυθεντικούς.

 

Έχει σημασία να είστε γιατί:

 

- Στηρίζετε εμπράκτως έναν νέο θεσμό, έναν συνεταιρισμό Κοινής ωφέλειας στην επαρχία που προσπαθεί να ορθοποδήσει βασιζόμενος στην αγάπη του κόσμου και μόνο, αποτελώντας το όχημα εκείνο που θα απελευθερώσει ένα κοινωνικό αίτημα από τα κάτω. Από εμάς.

 

- Ο αγώνας μας, αφορά μια ρεαλιστική , ριζοσπαστική  πρόταση για δημόσια, δημοκρατική παιδεία για όλους. Δεν είμαστε ένα ακόμη – αντί. Είμαστε εδώ για την προσπέραση του παλιού και του σύγχρονου. Καταθέτουμε τη δημιουργική μας πρόταση- μαζί και όχι χώρια από τα παιδιά, μέσα στην κοινωνία και όχι σε σκονισμένα γραφεία, με τον δικό μας ιδρώτα  και όχι με παχυλά κονδύλια- για ακηδεμόνευτη παιδεία, όχι με αφαιρετικού θεωρητικούς στοχασμούς, αλλά με πράξη στο εδώ και το τώρα.

 

- Ο συνεταιρισμός αυτός αποτελείται από νέους που επέστρεψαν στον τόπο τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν για να ζήσουν.

 

- Για ένα σχολείο, της καινοτομίας και της ποικιλότητας κόντρα στον άνωθεν ολοποιητικό χαρακτήρα της ομοιομορφίας.

 

- Για ένα ανοιχτό, αυτοδιαχειριζόμενο σχολείο της κοινότητας. Για το δικό μας σχολείο.

 

 

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

 

Ataxia School - Δημοκρατικό σχολείο του Βουνού,

 

Για τη γη, τη ζωή, τον πολιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: