Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Επιτυχημένο και φετινό 2ο “Livadia Night Run στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αναπνοή, “Town By The River Festival”

 


Στις 17/06/2023 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αναπνοή, “Town By The River Festival”, ο Όμιλός μας διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την στήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, την συμμετοχή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, της Τροχαίας Λιβαδειάς, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, του Α.Χ.Ο.Λ. και του παραρτήματος Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το 2ο “Livadia Night Run΄.

Με μεταφορά του κέντρου των εκδηλώσεων από τον ιστορικό ναό της Αγίας Παρασκευής στις πηγές της Κρύας, έγιναν και φέτος τρεις αγώνες  10.000 μέτρων , 5.000 μέτρων  και 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων. Παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς το απόγευμα, οι δρομείς έμειναν ικανοποιημένοι και μας δικαίωσαν για την απόφασή μας να μην αναβάλλουμε τον αγώνα.

Πριν από την εκκίνηση του αγώνα απονεμήθηκε πλακέτα στον Αντιδήμαρχο Λεβαδέων, Μάριο Σάκκο, στην μνήμη του πατέρα του, Νικόλαου, εκ των ιδρυτών του ΑΚΟΛ και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του καθώς και στην μνήμη του Γιώργου Ανδριτσόπουλου.

Στον αγώνα των 10.000 μέτρων , πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Ρηγόπουλος, του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης, ο οποίος κάλυψε την απόσταση σε 38 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα (38’04’’), δεύτερος ο Γιώργος Μανιώτης, του ΑΚΟΛ, με 39’’03’ και τρίτος ο Δημήτρης Ζιακόπουλος, του Αθλητικού Συλλόγου “Ηνίοχος” Αμφισσας, με 39’15’’.

Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Βάνα Σπύρου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, με χρόνο 45 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα, δεύτερη η Ελένη Μωραΐτη, των “Aliartistas Running Team”, με 45’56’’ και τρίτη η Βάγια Τσιώλη, του Α.Κ.Ο.Λ. – “Aliartistas Running Team”, με 46’15’’.

Στον αγώνα των 5.000 μέτρων, που για πάντα στο μέλλον θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του ανθυπαστυνόμου Γιώργου Ανδριτσόπουλου ο οποίος έπεσε εν ώρα υπηρεσίας στις 17 Ιουνίου του 2013, πρώτος ήταν ο Δημήτρης Κοτσολάρης, του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας, με χρόνο 17 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Κώστας Φάσσας (ανεξάρτητος) με 17’35’’ και τρίτος ο Σταύρος Κατσέλης (ανεξάρτητος) με χρόνο 18’08’’.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Σωτηρία Καπέλιου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, με χρόνο 22’05’’, δεύτερη η Γωγώ Σμπιλίρη, του Συλλόγου Δρομέων Νέας Αρτάκης με 24’54’’ και τρίτη η Ελένη Λιοδάκη (ανεξάρτητη) με 25’34’’.

Ζήσαμε ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές με την Ελένη Μωραίτη και τον Γιώργο Μανιώτη καθώς χάρισαν τα κύπελλα που κατέκτησαν, στη Μαρία Ανδριτσοπούλου τη χήρα του Γιώργου.

Ευχαριστούμε τον αστυνομικό διευθυντή κ. Ηλία Μπακούμη, τον διοικητή της τροχαίας Λιβαδειάς κ. Νίκο Μαλέρδο ,τους άνδρες της τροχαίας και το Δ.Σ. της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Λιβαδειάς,το Ε.Κ.Α.Β. τον Α.Χ.Ο.Λ.,τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τη γυναικεία χορωδία Πλειάδες και τους δεκάδες εθελοντές που μας βοήθησαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας : Νέα Εστίαση, Θωμά Γιαννέλο ,αφοί Γιαννακόπουλοι, λογιστικό γραφείο Καφρίτσας-Γαλανός και τα Μ.Μ.Ε της περιφέρειάς μας, ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Δήμο της πόλης μας, τον Δήμαρχο Ιωάννη Ταγκαλέγκα, και όλες τις παρατάξεις ,την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, που αγκάλιασαν την εκδήλωση αυτή και αφήσαμε τελευταίο το γιατρό του αγώνα κ. Γιάννη Περγαντά ,Αντιπεριεφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας, που για μία ακόμα φορά ήταν κοντά μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                Η Γ.Γραμματέας

Χρήστος Πολατσίδης                   Φανή Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: