Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο ”Lamia Expo Central Greece Trade Event”. Σας ευχαριστούμε!!!

 
Το νέο εμπορικό γεγονός της Κεντρικής Ελλάδας Lamia Expo Central Greece Trade Event” είναι πλέον θεσμός  και περνά στην ιστορία ως η πιο αξιόπιστη, δυναμική , άρτια, ολοκληρωμένη και άκρως επαγγελματική διοργάνωση, που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας!

Το Lamia Expo Central Greece Trade Event αποτελεί την 1η διοργάνωση του ΦΟΡΕΑ ΠΕΛ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ και υλοποιήθηκε με την ουσιαστική κι έμπρακτη συνεργασία των μετόχων του φορέα , δηλ. του Δήμου Λαμιέων , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, η συνέργεια των οποίων έδωσε τη δυνατότητα στον φορέα να λειτουργήσει και να ενεργοποιήσει τη δυναμική αυτή επανεκκίνηση του εκθεσιακού θεσμού στην ΠΕΛ.

          Σε αυτό το νέο εγχείρημα, σημαντική ήταν και η ενεργός στήριξη της ΔΕΘ -HELEXPO  που με την τεχνογνωσία, την εμπειρία στη διοργάνωση εκθέσεων  και την δυναμική της , συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του οράματος τόσο των μετόχων όσο και του Δ.Σ. του Φορέα.


Πιο συγκεκριμένα, από 14 έως 18 Ιουνίου, η Lamia Expo ’23 αποτέλεσε το σημείο αναφοράς  και δικτύωσης  του επιχειρηματικού κόσμου τόσο της Λαμίας (ως πόλη φιλοξενίας του event) , όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , καθώς και ολόκληρης της χώρας  με 221 εκθέτες , αποκτώντας ταυτόχρονα και διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή 3 πρεσβειών με αντιπροσωπεία επιχειρήσεων.

Οι εκθεσιακοί χώροι δομήθηκαν βάσει των σύγχρονων προτύπων με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των εκθεμάτων και εξυπηρέτηση των εκθετών κι επισκεπτών.

Στα ΚΤΙΡΙΑ Β’ και Γ΄ συμμετείχαν εκθέτες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια, την κατοικία, τη δόμηση, το εμπόριο, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις υπηρεσίες, τεχνολογίες, μεταποίηση, αγροδιατροφή, τουρισμό, βιομηχανία, εξοπλισμό, εκπαίδευση, λιανική, φορείς, δήμοι  κ.ά.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή εκθετών στον ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ της έκθεσης από τον κλάδο του αυτοκινήτου και του ποδηλάτου, της ενέργειας, της δόμησης, του αγροτικού τομέα, του εναλλακτικού τουρισμού καθώς και της αγροδιατροφής αλλά και της εστίασης. 

Στο ΚΤΙΡΙΟ Α΄ πραγματοποιήθηκαν  οι παράλληλες δράσεις - ημερίδες κι εκδηλώσεις, που έδωσαν το δικό τους χαρακτήρα στην έκθεση εμπλουτίζοντας έτσι τη θεματολογία και το περιεχόμενό της .

Υλοποιήθηκαν 11 ενημερωτικές ημερίδες σε θέματα : ξενοδοχειακού τουρισμού, ανάπτυξης των πόλεων, χρηματοδοτικών εργαλείων και επιχειρηματικότητας, αγροτικά θέματα με έμφαση στη ΝΕΑ ΚΑΠ, την ελιά και την αγροδιατροφή καθώς και θέματα  ενέργειας & πράσινης ανάπτυξης, logistics αλλά και θέματα κυβερνοασφάλειας.

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία των επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας που διοργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση για το επιχειρείν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και της Ι.Μ. Φθιώτιδας ,που οργάνωσε πάνελ για τις άυλες αξίες και τα πολιτιστικά αγαθά έχοντας ως ομιλητές σημαίνουσες προσωπικότητες.

Η παράλληλη δράση για την εργασία και την απασχόληση #JOB DAY LAMIA EXPO ‘23  επιβεβαίωσε εμπράκτως το ενδιαφέρον της διοργάνωσης στην ενίσχυση της απασχόλησης για την νέα γενιά. 

Τέλος, η παράλληλη δράση για τα χόμπυ ”HOBBY DAY LAMIA EXPO ‘23” και η θεματική έκθεση PEL ART με αναφορά στην τέχνη καθώς και οι δύο μεγάλες συναυλίες με το Δήμο Αναστασιάδη και τη  Γλυκερία καθώς και η συμμετοχή τοπικών μουσικών , έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και παλμό στην μεγάλη αυτή γιορτή του εμπορίου συνδέοντας περίτεχνα  τον εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης με την έκφραση, τον πολιτισμό και την  ψυχαγωγία.

35.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα, που οι εκθέτες επιμελήθηκαν με προσοχή κι επαγγελματισμό, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και φέρνοντας στη μνήμη τις ένδοξες στιγμές λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας «επιβεβαιώνοντας» έτσι την ανάγκη του κόσμου για σημαντικά γεγονότα στον ιστορικό και όμορφο χώρο της Π.Ε.Λ.

Δόθηκε η δυνατότητα για επιχειρηματική δικτύωση, για B2B και Β2C συναντήσεις και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν  παρουσίασαν τις καινοτομίες τους καθώς και όλα τους τα νέα προϊόντα.

 


Ο Πρόεδρος του ΦΟΡΕΑ ΠΕΛ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. Λεωνίδας Κωστόπουλος δήλωσε:

 

“Πετύχαμε το στοίχημα επανεκκίνησης του εκθεσιακού θεσμού στην ΠΕΛ μέσα από μια άρτια και άκρως επιτυχημένη διοργάνωση… συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά !

H επανένταξη της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις καλύτερες προϋποθέσεις για να βαδίσουμε με όραμα στο μέλλον.

Το νέο εμπορικό γεγονός της Κεντρικής Ελλάδας “Lamia Expo Central Greece Trade Event” ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την καθοριστική συμβολή και άριστη συνεργασία μεταξύ των μετόχων και του Δ.Σ. του φορέα , των εργαζομένων του  και βέβαια με τον κομβικό ρόλο που είχε η ΔΕΘ – HELEXPO σε επίπεδο υποστήριξης και προσφοράς τεχνογνωσίας,  ώστε να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια έκθεση που μπορεί να αποτελέσει τον πνεύμονα της αναπτυξιακής πορείας τόσο της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας ,αλλά και ολόκληρης της χώρας και με πυξίδα το διεθνή της προσανατολισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πίστεψαν και στάθηκαν δίπλα μας , ώστε να φέρουμε εις πέρας αυτή την τιτάνια προσπάθεια, που εξαρχής βασικός μας γνώμονας ήταν η στήριξη και ώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, η δημιουργία διεξόδου της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας καθώς και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και εξωστρέφειας ,μέσα από τη δημιουργία πολλαπλών πολιτιστικών δράσεων.  

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εκθέτες, τους χορηγούς, τους φορείς που έδωσαν την αιγίδα τους, την Ι.Μ. Φθιώτιδας που στήριξε πολυπλεύρως το θεσμό καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αγκάλιασαν αυτή τη συλλογική προσπάθεια για το καλό του τόπου , μα πάνω από όλα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες επισκέπτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και αποτέλεσαν πηγή δύναμης κι έμπνευσης, ώστε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο μέλλον με στόχο την καθιέρωση ενός σύγχρονου εκθεσιακού θεσμού στο κέντρο της Ελλάδας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: