Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ο ΣΒΣΕ αποχαιρετά τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο

 


Με βαθιά οδύνη o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος αποχαιρετά τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο. Έναν από τους στυλοβάτες της Ελληνικής Βιομηχανίας, άξιο συνεχιστή της οικογενειακής βιομηχανικής παράδοσης και ακούραστο υπηρέτη της Ελληνικής βιομηχανίας και εν γένει επιχειρηματικότητας.

Μεγάλος οραματιστής και υπέρμαχος της Kοινωνικής και Υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, εισήγαγε και στήριξε έννοιες όπως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒ κατά την περίοδο 2000-2006 και επί των ημερών του εισήχθησαν έννοιες και θεσμοί όπως η Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιχειρήσεων και το Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πίστευε στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

Η πίστη του στην ευρωπαϊκή ιδέα και η δράση του για την ανάδειξη της έννοιας του κοινωνικού διαλόγου και της συναίνεσης για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, τον οδήγησε στη θέση του Αντιπροέδρου του Business Europe (τότε UNICE) με τομέα ευθύνης τις Ευρωμεσογειακές υποθέσεις.

Υπέρμαχος της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις στήριξε τη δημιουργία εκπαιδευτικών θεσμών όπως το ALBA Business School.

Παράλληλα, έχοντας ξεκινήσει τη δράση του και τη συμμετοχή του στα κοινά ως νέος και ο ίδιος, πίστευε στη νέα γενιά, την οποία στήριξε και μέσα από την ίδρυση του Junior Achievement, έναν θεσμό για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Άνθρωπος σεμνός, ενθουσιώδης και χαμογελαστός, με αστείρευτη θετική ενέργεια, η οποία μεταδιδόταν αυτόματα σε συνεργάτες και φίλους, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μια μεγάλη παρακαταθήκη στην Ελληνική Βιομηχανία.

Ο Πρόεδρος κ. Πάνος Λώλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΣΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: