Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βοιωτίας: "Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ε.Ε. για να είσαι παιδί"!!!

 


Η σοκαριστική δήλωση του Λουτσιάνο Καλεστίνι, επίσημου εκπροσώπου  της UNICEF: «Μπορεί να ισχυριστεί πως η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να είσαι παιδί... Αυτό μας λένε τα δεδομένα»:

·         Τρίτη η Ελλάδα σε παιδική φτώχεια στην Ε.Ε.

·         Προβληματική η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, ισχνή η χρηματοδότηση(δαπανώνται 2.688 ευρώ για κάθε παιδί ετησίως, όταν στην Ε.Ε. η δαπάνη φτάνει τα 7.000 κατά μέσο όρο)

·         Ανεπαρκής η κάλυψη από το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

·         Πρώτη σε παιδική παχυσαρκία στην Ε.Ε., με περίπου 600.000 παχύσαρκα παιδιά

·         Επτά δεκαετίες με ανεπαρκείς πολιτικές δράσεις

·         Τρεις δεκαετίες από την επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 80 νόμοι ή σχέδια δράσης δεν έχουν οριοθετημένους στόχους, χρονικά πλαίσια, κοστολογήσεις

·         Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η εθνική ατζέντα για τα παιδιά και ποιος είναι υπεύθυνος.

Όλα τα παραπάνω έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πολλές φορές ζητώντας τα κατάλληλα μέτρα (ανάλογα με τις προτάσεις της UNICEF).

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 την παιδική φτώχεια στο 26,6% και την παρέδωσε το 2019 στο 21,1%, δηλαδή με μείωση 5,5 μονάδες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει την παιδική φτώχεια το 2019 κάτω από το ποσοστό του 22,5% που ήταν το 2005, (σε εποχές ευημερίας και ανάπτυξης).

Οι προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας - με βασικό στόχο τη δραστική περαιτέρω μείωση του ποσοστού παιδικής φτώχειας – περιλαμβάνει:

·         ένα νέο καθολικό σύστημα δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας, με επαρκείς δημόσιες δαπάνες ως ένα δίκτυο ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας-πρόνοιας που ακολουθεί τον κάθε πολίτη στη διάρκεια της ζωής του.

Και ειδικά για το παιδί:

·         φροντίδα στην κοινότητα με ευρύτερα συντονισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας,

·         βρεφονηπιακοί σταθμοί,

·         ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Αναπήρων παιδιών,

·         Κέντρα Στήριξης Οικογένειας κ.λπ., που θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό, με βάση ένα Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Σύστημα Συντονισμού και Αξιολόγησης Δράσεων σε κεντρικό επίπεδο, τον λεγόμενο «ψηφιακό βραχίονα του κράτους».

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: