Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

 


Mε λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θήβα. Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύλλογοι, φορείς κι εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.









Το πρωί τελέσθηκε η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τιμώντας την εθνική επέτειο μνήμης και τιμής του Προσφυγικού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαίας της ιστορικής επετείου από τον Δήμαρχο Θηβαίων.

Μετά την επίσημη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Ναού.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος(εκπροσωπώντας την κυβέρνηση), ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Σπυρίδων Νικολάου(ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας), ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο Διοικητής Ανωτέρας Φρουράς και διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας, ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σταματάκης, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αστυνομικός διευθυντής κ. Ηλίας Μπακούμης, η διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, αντιπύραρχος κ. Σταυρούλα Μαλλίρη, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη,  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Θήβας «Ιερός Λόχος», κ. Δημήτριος Μπατσιούλας, καθώς κι εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και σχολείων.

«Ο αγώνας των Eλλήνων το 1821 μας για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό είναι πάντα επίκαιρος και διαχρονικός. Για μας τους νεώτερους Έλληνες αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης και φυσικά αποτελεί και τον φάρο που οδηγεί τα βήματά μας. Θα πρέπει να εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας και να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εμείς οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε εχθρό και οποιαδήποτε απειλή, από όπου κι αν προέρχεται. Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!», τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, στέλνοντας μήνυμα εθνικής ενότητας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών από τα σχολεία της Θήβας, συλλόγους και τμήματα του Στρατού, εκπέμποντας μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και αισιοδοξίας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό τους μελωδικούς ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΔΗΚΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: