Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σύσκεψη στο Δήμο Λοκρών για τα παγόπληκτα δένδρα

 



Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λοκρών, του ΕΛΓΑ και των Συντονιστικών Επιτροπών αγροτών από την Αταλάντη και τις Λιβανάτες με βασικό θέμα τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν συντονισμένα σχετικά με τις αποζημιώσεις για τις πληγείσες καλλιέργειες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε με πρωτοφανή σφοδρότητα το Δήμο Λοκρών.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας κ. Κώστας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Λοκρών κ. Μιχάλης Παπανικολάου, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Λαμίας κα Ράνια Σταφύλη, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λοκρών κ. Κώστας Σούλιας, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών κ. Γιάννης Ανεστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Ντέλιος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λοκρών κα Σαμπρίνα Τβίσς και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτών.

Οι αγρότες επισήμαναν για μια ακόμη φορά τη μεγάλη φυσική καταστροφή σε δέντρα και κηπευτικά της περιοχής από την πρόσφατη ακραία θεομηνία η οποία κατέστρεψε το φυτικό κεφάλαιο σε μεγάλες εκτάσεις.

Από την πλευρά τους ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λοκρών ούτως ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ένταξης των παγόπληκτων καλλιεργειών στην κρατική αρωγή, καθώς και η μελλοντική τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές όπως η παγοπληξία, ώστε να καταβάλλονται άμεσα και στο 100% της ζημιάς και όχι μέσω χρονοβόρων διαδικασιών.

Από την πλευρά της, η κα Σταφύλη, ενημέρωσε τους αγρότες σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ και τους διαβεβαίωσε πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αναδειχθεί το μέγεθος της ζημιάς και να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καρακάντζα, εξέφρασε τη στήριξη της προς τους αγρότες και τους διαβεβαίωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το Δήμο Λοκρών θα αναδείξουν το πρόβλημά τους και θα σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα τους.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η αρχική οριοθέτηση των περιοχών των  καλλιεργειών που έχουν πληγεί, με το συντονισμό του Δήμου και με τη συμβολή των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: