Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»



Την ένταξη του προγράμματος που έχει ετοιμάσει η Εκκλησία για την επέτειο των 200 χρόνων στο εθνικό ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων, συμφώνησαν σήμερα, σε συνάντηση που είχαν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει, επίσης, σε μια από τις εμβληματικές δράσεις της Επιτροπής, το διεθνές Forum «Η Ελλάδα το 2040» με αντικείμενο τη χαρτογράφηση της πορείας της χώρας στο μέλλον.

«Η Εκκλησία με εκπρόσωπο και υπεύθυνο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο και τους συνεργάτες του, ρίχνει το βάρος στο πώς έγινε η Επανάσταση, ποιοι βοήθησαν, πώς φτάσαμε στην απελευθέρωση. Αυτά αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία εργάζεται η πλευρά της Επιτροπής, η οποία δεν τα αγνοεί, αλλά τα χρησιμοποιεί για να κάνει, την ίδια στιγμή, ένα άνοιγμα στο μέλλον. Αναδεικνύει τι συνέβη από τότε μέχρι σήμερα και πώς αυτά μπορούν να γίνουν ένα παράδειγμα έμπνευσης για όσα έρχονται» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Ενημερώσαμε τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο της Επιτροπής και ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Εκκλησία. Είναι τιμή μας που οι εκδηλώσεις της Εκκλησίας θα συμπεριληφθούν στο εθνικό πρόγραμμα της επετείου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
«Η Εκκλησία της Ελλάδας εδώ και 10 χρόνια προετοιμάζεται για αυτή τη χρονιά. Θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές και συνεδριακές εκδηλώσεις που, όμως, μπορούν να συμπορευθούν με το εθνικό πρόγραμμα και θα συμπεριληφθούν στο εθνικό ημερολόγιο του εορτασμού» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, μέλος και στην Ολομέλεια της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Δεν υπάρχουν σχόλια: