Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η θέση του Συνδυασμού "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ" στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδεών για τα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία


Η θέση του "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ" στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τοπικό "Lock Down".
" Στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους μέσα στα υγειονομικά πλαίσια"
Στο διευρυμένο Δ.Σ. της 25/01/2021 που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων έγινε ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη κ.Φανή Παπαθωμά για τους λόγους που oδήγησαν την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στο Lock Down των τελευταίων εβδομάδων.

Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε η παράταξή,,δια του επικεφαλής της Δ,Καραμάνη και του Δημοτικού Συμβούλου και ιατρού κ. Κ,Πλιακοστάμου εξέφρασε τις παρακάτω θέσεις και προτάσεις:

- Θεωρεί απαράδεκτη, ανεύθυνη και επικίνδυνη την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των αποφάσεων της Υγειονομικής Επιτροπής για τη αντιμετώπιση του covid 19 που γίνεται για λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και υποδαυλίζει επικίνδυνες αντιδράσεις και κοινωνικούς αυτοματισμούς.

-Εκτιμά ότι το LOCK DOWN έφερε θετικά αποτελέσματα, αφού τα κρούσματα μειώνονται βαθμιαία στην περιοχή μας και απομακρύνεται το ενδεχόμενο της ανάγκης να επιβληθούν σκληρότερα και πιο μακροχρόνια μέτρα. που θα επιβάρυναν πολύ περισσότερο την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

- Θεωρώντας ότι είναι η στιγμή που ο Δήμος πρέπει να συνδράμει έμπρακτα
τις επιχειρήσεις προτείνει:

Α) Την απαλλαγή από τα Τέλη Ύδρευσης για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις για  το διάστημα που ανέστειλαν ή μείωσαν τις δραστηριότητές τους.
Β) Τη συνεργασία μεταξύ των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών των περιοχών που επλήγησαν από παρατεταμένα μέτρα για τη διεκδίκηση επιπλέον χρηματοδότησης από την Πολιτεία για τις πληττόμενες επιχειρήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: