Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Αποτελέσματα γρήγορων ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς της Β΄θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων - Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την πανδημία


Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 47 γρήγοροι έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) από τον Δήμο Λεβαδέων σε εκπαιδευτικούς της Β΄θμιας εκπαίδευσης (καθηγητές/τριες Γυμνασίου), ενόψει της επανέναρξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.

Όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας δήλωσε ότι:
«Bρισκόμαστε στο πλευρό όλων των δημοτών και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη της διασποράς του ιού Covid-19, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, από τις 25 Οκτωβρίου 2020 έως και σήμερα, έχουμε διενεργήσει 1.772 γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην Λιβαδειά και σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Λεβαδέων.
Ο Δήμος Λεβαδέων βάση της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Ε.Ο.Δ.Υ. συνεχίζει να παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, από τις 21 Δεκεμβρίου έως και σήμερα, το ποσοστό των κρουσμάτων σε μία αναλογία 1000 πολιτών είναι 0,5 ασθενής ανά 1000 κατοίκους.
Η προσπάθεια μας όμως, είναι διαρκής. Όπως εξακολουθητική είναι και η προτροπή προς τους δημότες μας να τηρούν όλα τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας, να κρατούν αποστάσεις και να χρησιμοποιούν τις προστατευτικές μάσκες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: